LEUVEN: Louis Tobback proeft en keurt mosselen goed

Gratis heerlijke Zeeuwse mosselen proeven tijdens de nationale mosselweek: dat lieten acteur Roel Vanderstukken en burgemeester Louis Tobback – naar eigen zeggen een grote mosselfan – zich geen twee keer zeggen. Samen met honderden Leuvenaren smulden ze gisterenmiddag van de mosseltjes met bier, tomaat en dragon van chef Peter Van der Staey aan onze mosseltruck.



“Ik moest wel even langskomen bij deze mosseltoer. Zo’n gelegenheid kon ik niet aan mij laten voorbijgaan”, vertelt Louis Tobback. “Want ik eet heel graag mosselen. Een goeie mosselpot met frietjes: dat gaat er bij mij altijd in. Tijdens het mosselseizoen eet ik toch wel minstens één keer per maand mosselen.”


Ook Roel Vanderstukken, die zich spontaan opwierp als sous-chef van chef Peter om tomaatjes te snijden en de bordjes te dresseren, liet zich de mosselen smaken. “Ik moet toegeven: ik eet niet zo heel vaak mosselen. Maar misschien komt dat omdat ik ze niet zo goed klaar maak. Want het gerechtje van Peter vind ik superlekker. Dit wordt met Nieuwjaar mijn aperitiefhapje”, zegt hij. “En de Leuvenaren zijn het met mij eens: de porties vliegen de deur uit als zoete, euh, mosselen. (lacht)”
 Liefst 600 porties mosselen of meer dan honderd kilogram smikkelden de Leuvenaren in amper twee uur op.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel