LEUVEN: LOKO paraat voor blokkende studenten met SOS Blok

Na verscheidene geslaagde edities, is er ook deze examenperiode SOS Blok voor de studerende student. Van 19 tot en met 26 juni staat LOKO (de Leuvense Overkoepelende KringOrganisatie) dan ook paraat voor iedere blokkende student tijdens SOS Blok.

De bedoeling is om tijdens de laatste dagen van de examens, voor velen de zwaarste loodjes, de Leuvense student een hart onder de riem te steken. De blok is immers een zware, vermoeiende en soms wanhopige periode. Met SOS Blok willen wij dat leed voor iedere student wat verzachten. Samen met tientallen vrijwilligers streven we dat doel na.

Om donderdag goed van start te gaan heeft LOKO een wedstrijd georganiseerd waarbij verscheidene gevulde winkeltassen worden weggegeven. De rector van de KU Leuven, Rik Torfs, zal donderdagvoormiddag aan een van de winnende studenten zo een winkeltas overhandigen.

SOS Blok is een actie voor en door studenten. Iedereen die dat wil kan hulp inroepen: een dringende peptalk, een massage, koken of een andere originele vraag. LOKO probeert nadien iedere aanvraag zo goed mogelijk in te vullen. Ook is er een bloklied om de studenten aan te moedigen (https://www.youtube.com/watch?v=E73shn0SUmk).

Wie wil kan ook rustig studeren in de vergaderzalen die LOKO ter beschikking stelt op het hoofdkwartier van LOKO (s’Meierstraat 5, Leuven). Tijdens de pauzes kunnen de studenten van de rust genieten in de binnentuin.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel