LEUVEN: Loko deelde 260 fietslichtjes uit

De politie organiseerde maandagavond een eerste preventieve fietslichtcontrole. Daarvoor kon gerekend worden op de medewerking van vzw Velo voor het herstellen van defecte fietslichten en de studentenkoepel Loko, die fietslichtjes uitdeelde aan fietsers zonder licht.

Bron: Politie Leuven

De controle op de Grote Markt was de eerste van 3 gelijkaardige acties. Daarna start de repressieve fase en zullen overtreders in plaats van een waarschuwing een boete riskeren. De techniekers van de vzw Velo herstelden maandagavond op ruim twee uurtjes ter plaatse 40 defecte fietslichten. En de studenten van Loko deelden 260 fietslichtjes uit zodat onverlichte fietsers toch weer veilig de baan op konden.

De politie controleerde in het raam van de fietsdiefstalpreventie 100 gegraveerde nummers. Zo kon worden nagegaan of de fiets en de bestuurder wel bij mekaar hoorden. Er werd geen enkele gestolen fiets aangetroffen. Fietsers die rondreden met een fiets die niet gegraveerd was, kregen de kans hun rijwiel gratis te laten graveren. In totaal gingen 70 fietsers op dit aanbod in.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel