LEUVEN: Live Entertainment wil overleg met stadsbestuur over Marktrock

Live Entertainment, de organisator van Marktrock, is gematigd tevreden over de voorbije editie. Volgens Henk Vermeulen daagden er zo’n 35.000 bezoekers op. Vermeulen ziet nog toekomst in het Leuvense luik van Marktrock maar dringt wel aan op nieuw overleg met het stadsbestuur. “En met andere initiatieven in Leuven. Anders is de toekomst van Marktrock in Leuven onzeker”, klinkt het.

Na een eerder aarzelende start op vrijdagavond schakelde Marktrock op zaterdag een versnelling hoger met geslaagde optredens van Gorki en Praga Khan. Zondag nam het festival weer wat gas terug qua bezoekers en dat was te wijten aan de hevige regen. Paul De Leeuw deed zijn best maar een stortbui die naam meer dan waardig zorgde ervoor dat heel wat mensen het optreden lieten voor wat het was met een behoorlijk lege Oude Markt tot gevolg. Voor de afsluitende DJ-set, met Sven De Leijer achter de draaitafel, hadden slechts enkele honderden mensen nog aandacht. Zonder meer een einde in mineur voor deze editie van Marktrock die volgens Henk Vermeulen van Live Entertainment toch nog goed was voor 35.000 bezoekers.

Te weinig? Eigenlijk wel en dat geeft Henk Vermeulen ook toe. “Het slechte weer speelde ons parten op zondag. Ik onthoud dat de jonge generatie de weg vond naar Marktrock en in die zin heeft het gratis festival nog een toekomst in Leuven. Anderzijds is het na deze editie wel duidelijk dat er een nieuw overleg met de stad en met andere Leuvense initiatieven moet komen. Zoniet is de toekomst van Marktrock in Leuven onzeker.”

Lees: na de afschaffing van de subsidie van 100.000 euro zoekt Live Entertainment opnieuw steun bij de stad Leuven. “De financiële marge is klein. Maar we blijven erin geloven als we de steun krijgen van het stadsbestuur. Er is ook nood aan een goede verstandhouding met andere Leuvense initiatieven en belangrijke partners zoals de horeca. Als dat kan, heeft Marktrock Leuven nog een toekomst, anders niet.

Live Entertainment heeft de ambitie om in elke Vlaamse provincie een editie van Marktrock te organiseren. In Vlaams-Brabant is dat uiteraard in Leuven, maar dat is dus niet helemaal zeker meer. Bovendien kwam er ook dit jaar weer heel wat kritiek op Marktrock, soms terecht, soms onterecht. Zo werd de affiche door sommige criticasters als ‘bijzonder zwak’ omschreven. Terecht? Gorki, Praga Khan en Paul De Leeuw waren zeker namen die thuis horen op Marktrock, voor de rest was het inderdaad te weinig maar grote namen kosten nu eenmaal geld. En dat lijkt er niet meer te zijn, tenzij de stad Leuven opnieuw geld in het stadsfestival zou pompen. “De vergelijking met de grote namen uit het verleden is oneerlijk”, zegt Henk Vermeulen. “Wij hebben Marktrock gered en we zijn er fier op dat we de festivalbezoeker een mooie affiche gratis konden aanbieden. Naar volgend jaar toe willen we ons concept behouden, al is 100 % Belgisch wat ons betreft geen noodzakelijkheid meer.”

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel