LEUVEN: Lichtgewonden bij vechtpartijen

Naar slechte gewoonte kreeg de politie ook de afgelopen nacht enkele meldingen van vechtpartijen. Leuven Actueel zet ze even voor u op een rijtje.

Bron: Politie Leuven

-Een 21-jarige student uit Bonheiden belandde donderdagnacht in het ziekenhuis, nadat hij op de Oude Markt twee groepjes vechtende jongeren uit elkaar probeerde halen. Hij werd tegen de grond geduwd en kreeg vervolgens enkele stampen waarvan eentje in het aangezicht. Het slachtoffer werd met bebloed gezicht door een ziekenwagen naar het UZ Gasthuisberg overgebracht. Na verzorging mocht hij het ziekenhuis weer verlaten. Hij zal later wel nog moeten langsgaan bij een tandarts.

-Een 20-jarige Duitse student raakte donderdag even voor middernacht lichtgewond in het aangezicht nadat hij op het Herbert Hooverplein klappen had gekregen van enkele onbekenden. Het Duitse slachtoffer zat samen met een Duitse vriend in een fakbar in de Tiensestraat, toen ze het aan de stok kregen met een andere klant omdat ze zijn vriendin hadden aangesproken. Om problemen te vermijden, verlieten de Duitse student en zijn vriend de fakbar. Ze werden echter achterna gelopen door 2 jongens en 2 meisjes die hen aanvielen. Het slachtoffer hield aan het voorval een schaafwonde in het aangezicht over en klaagde over hoofdpijn. Hij ging op eigen kracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De camerabeelden worden gebruikt om de daders te identificeren.

-Vrijdagmorgen omstreeks 6 uur kregen 3 studenten het in de Naamsestraat aan de stok met een groepje van 5 a 6 personen. Dat gebeurde nadat één van de drie per ongeluk een fiets had omgeduwd. Er vielen enkele rake klappen. Een van de drie, een 21-jarige man uit Bocholt, hield aan het voorval een bloedende wenkbrauw over. Hij begaf zich op eigen kracht naar de dienst spoedgevallen van het UZ Gasthuisberg waar hij werd verzorgd. De verdachten konden nog niet worden geïdentificeerd. De camerabeelden worden onderzocht.

-Een 20-jarige student uit Maaseik moest donderdagavond met een bloedneus naar het ziekenhuis nadat hij in de Blijde Inkomststraat een klap in het gezicht had gekregen van een 24-jarige Leuvenaar. Volgens het slachtoffer had de tegenpartij geen enkele reden om hem een klap te geven.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel