LEUVEN: Leuvense brandweer organiseert opendeurdag

Op 21 september vindt de jaarlijkse opendeurdag van de Leuvense brandweer plaats. Van 10 tot 18 uur kan het publiek kennismaken met de brandweerdienst, de kazerne, het materieel en de brandweertaken.

Bezoekers kunnen deelnemen aan een rondleiding door de kazerne. Onderweg krijgen ze uitleg over de werking van de brandweerdienst, de seinkamer, de oefenkelder voor trainingen onder rook, het materieel …

De brandweerlui geven ook handige tips over brandpreventie en een brandveilige woning en er zijn demonstraties over gaspakken (11.00 uur), bevrijdingstechnieken (14.00 uur), diepte- en hoogtereddingen (16.00 uur), duiken, de ladderwagen en het blussen van een frietketelbrand.

Omdat de brandweer een zo ruim mogelijk beeld wil geven van de hulpverlening is er ook een medische stand waar EHBO-technieken worden gedemonstreerd en een stand van de politie met interventievoertuigen en informatie.

Sportieve bezoekers kunnen zich uitleven op de klimmuur. Voor de kinderen zijn er een blusstand, een springkasteel en kleurtafels. Aan de blusstand kunnen ze het diploma ‘junior-brandweerman’ halen.

In het arsenaal van de kazerne bemannen de leden van de vriendenkring de bar. Bezoekers kunnen parkeren op de parking van het UZ Leuven campus Gasthuisberg. Wagens van personen met een functiebeperking kunnen op de parking van de kazerne terecht.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel