LEUVEN: Leuvense balie zet Het Depot op stelten met revue

Altijd al gedroomd van een blik achter de schermen van het justitiepaleis? In dat geval krijgt u nu zaterdag een unieke kans want die avond voert de Leuvense balie een revue op in Het Depot op het Martelarenplein. Onder de noemer ‘Taxi Justice’ krijgt justitie heel even een grappige invulling, met dank aan de advocaten, de magistraten en het personeel van de griffie.

Een revue over justitie…het is een opmerkelijk initiatief dat zonder enige twijfel uw aandacht verdient. In de vorm van uw aanwezigheid in Het Depot bijvoorbeeld want op zaterdag 14 december is het eindelijk zover. Advocaten, magistraten en personeel van de griffie zijn al maanden aan het repeteren om u het beste uit de wondere wereld der justitie voor te schotelen, met een stevige knipoog uiteraard. Lachen met justitie, Vrouwe Justitia heel eventjes in haar blootje zetten…daar draait het om in een voorstelling die de naam ‘Taxi Justice’ mee kreeg.

Poolster

De sketches werden stuk voor stuk geschreven en bedacht door de acteurs die voor één keer het gerechtsgebouw ruilen voor het podium in Het Depot. Uiteraard enige nervositeit in de gelederen maar dat kan de acteerprestaties van de dames en heren in ‘Taxi Justice’ enkel maar ten goede komen. “We hebben heel hard gerepeteerd om er een mooie show van te maken. Het zullen mooie shows worden in Het Depot”, laat Katlijn Pollaris, voorzitster van de Jonge Balie optekenen.

Welke rol de getalenteerde Pollaris zelf voor haar rekening neemt, is niet bekend maar verwacht wordt dat ze op het podium zal schitteren als de Poolster. Er wordt ook gefluisterd dat ZZ Top langskomt om de revue muzikaal op te luisteren. En laat het toeval nu zijn dat de Leuvense balie de perfecte kandidaat heeft om die rol met verve en overtuiging te brengen…Allen daarheen!

Er is een middag (15 uur)- en avondvoorstelling (20 uur) van ‘Taxi Justice’ op zaterdag 14 december in Het Depot, Martelarenplein 12, Leuven. Ticket en info: www.ticketgang.be, zoekterm Jonge Balie Leuven.


Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel