LEUVEN: Leuven verwelkomt nieuwe studenten met feestjes

Vandaag verwelkomt Leuven haar studenten feestelijk met de Studentenwelkom. De stad Leuven, de KU Leuven en de Leuvense hogescholen toveren het Mgr. Ladeuzeplein en Hooverplein vanaf 15.00 uur om tot feestpleinen. Gisteren werd er op de Oude Markt al een feestje gebouwd.

De Studentenwelkom is al vele jaren een traditie. Als universiteitsstad is Leuven het aan haar stand verplicht om de studenten feestelijk welkom te heten. De traditie ontstond op de Oude Markt, de plaats waar ook gisteren een feestje werd gebouwd met onder meer Radio Guga. Opmerkelijk genoeg kwam daar geen massa volk op af, terwijl de Studentenwelkom de voorbije jaren toch op veel interesse kon rekenen bij de studenten. De oorzaak? Mogelijk heeft het feit dat op het spandoek op de Oude Markt enkel Ladeuzeplein staat vermeld er wel iets mee te maken. Dat gezegd zijnde lijkt het wel of Leuven momenteel twee Studentenwelkoms telt, gisteren eentje op de Oude Markt en vandaag op het Ladeuzeplein. Dat terwijl er toch wordt samengewerkt tussen de stad, de universiteit en vzw Oude Markt. De krachten optimaal bundelen, is de boodschap voor volgend jaar.

Op de Studentenwelkom is overigens ook plaats voor meer serieuze onderwerpen. Brandweerzone Vlaams-Brabant Oost wil studenten bijvoorbeeld bewust maken van de brandveiligheid op hun studentenkot. De brandweer geeft heel concrete brandpreventietips. Studenten kunnen kennis maken met de verschillende blusmiddelen en ze zelf uittesten (opstelling blushaspel, blussen brandende frietketel). Ze kunnen ook ervaren hoe het voelt om in een met rook gevulde kamer rond te lopen. De brandweerstand staat op het Mgr. Ladeuzeplein.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel