LEUVEN: Leuven maakt zich op voor grootste waterballonnengevecht ooit

Vandaag is het zover. De derde editie van de Lipton Big Splash barst los op het Ladeuzeplein. Zestien studentenclubs nemen het tegen elkaar op tijdens het grootste waterballonnengevecht ooit. Niet minder dan 150.000 ballonnen vliegen over en weer op het Ladeuzeplein!

De 150.000 ballonnen zijn gevuld en de teams zijn ingedeeld. Niet minder dan zestien studentenverenigingen met elk 200 leden zullen woensdag de eer van hun club verdedigen tijdens de derde editie van de Lipton Big Splash. Vorig jaar sleepte de Leuvense studentenvereniging Pedal de overwinning in de wacht, na een spannend eindduel. Wie komt dit jaar als het sterkste team uit de battles? Dat is de vraag die iedereen zich stelt. Blijft Pedal aan de leiding? Hebben de ingenieurs van Engineers United hun techniek (en tactiek) aangepast of spelen de psychologiestudentes van de Psychologische Kring hun vrouwelijke troeven uit om zo de mannelijke tegenstanders van de wijs te maken? De grootste studentenclubs van België strijden trouwens niet enkel om de eer, maar ook om een gratis td!

Last (wo)man standing

De spelregels zijn simpel: de teams strijden op het Ladeuzeplein om de eer van hun studentenvereniging. Er zijn twee speelvelden waarin telkens twee teams het tegen elkaar opnemen. De praeses of leider van de twee winnende teams wacht nog een extra uitdaging. Zij moeten op een paal gaan staan en worden vervolgens bestookt met waterballonnen. De ‘last (wo)man standing’ is de Splash Queen of King van het jaar en wint een fuif voor zijn of haar studentenvereniging!

She’s after my piano

Kom jouw favoriete team aanmoedigen of schrijf je de dag zelf tussen 12.00u en 13.00u nog in en vervoeg de niet volledige teams. Toch geen zin om een waterballon in je gezicht te krijgen? Na de battles geven 2 Fabiola en dj Pat Krimson een spetterend optreden! Kom dus zeker naar de afterparty om 17.30u en dans mee op hun nieuwste en immens populaire hit ‘She’s after my piano’.

Mini Splashes

Ook op televisie kan je de Big Splash volgen. JIM brengt dit jaar weer live verslag uit én het hele evenement is te volgen op de radio via NRJ en Q-music. De radiozenders geven trouwens negen ‘Mini Splashes’ weg aan hun luisteraars. Wim Oosterlinck zal er woensdag vier weggeven. Aan Waalse kant geeft NRJ vijf waterballonnengevechten weg. Zo wordt het hele land omgedoopt in één grote Big Splash!

Vorig jaar waren er niet minder dan 2500 studenten aanwezig om de eer van hun studentenclub te verdedigen. Jij komt dit jaar toch ook? Presentatoren van dienst zijn Dimitri Vantomme en Stéphanie Coerten. JIM VJ Anke Vande Sompele doet verslag vanop het terrein en VJ Niko neemt de live presentatie voor zijn rekening.

Praktisch:

30 april, Ladeuzeplein Leuven

De battles beginnen om 14.00u

Meer info op www.bigsplash.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel