LEUVEN: Leuven Chiefs winnen van Haskey Hasselt

De Chiefs begonnen uitgesproken offensief aan de wedstrijd en reeds na anderhalve minuut opende Pieter-Jan Wouters de score. Leuven bleef aandringen maar de kanonnen stonden niet scherp: zowat alle schoten naar doel gingen naast of over de Hasseltse kooi.

Uitstel bleek geen afstel en ruim halverwege de eerste periode tikte Michael McBride beheerst een assist van Joris Peusens binnen. De Leuvenaars roken hun kans en kort daarna scoorde de Leuvense Fin Juha Sarin nummer drie. Het vierde Leuvense doelpunt kwam er na voorbereidend werk van Michael McBride en ditmaal was het captain Peusens die de netten vond.

De tweede periode startte in mineur met een eerste uitsluiting : Joris Peusens kwam een teamgenoot in nood te hulp maar ging volgens de refs over de schreef en kon gaan douchen. Dit voorval kon de Chiefs echter weinig deren want amper 2 minuten later knalde Brad Westerman de puck tegen de netten, waarna Aigars Berzins de 6 – 0 afrondde. De 7 – 0 kwam er zeven minuten later via Morgan Vialle na assist van Mickael Kara. Coach Brani Remen besloot toen dat het tijd was voor een goaliewissel en Carl Luypaert kwam de meestal werkeloos toekijkende Keanu Evers aflossen.

Vroeg in de derde periode scoorde Haskey de 7 – 1 en dit werd meteen ook de eindstand na 20 chaotische minuten met nog verschillende kansen voor CHIEFS maar met opnieuw een uitsluiting, ditmaal voor Aigars Berzins wegens protest. Haskey kon echter net zoals in de twee eerste periodes geen vuist meer maken en de Chiefs hielden de volle buit thuis.

Met 12 op 12 blijft Leuven de rangschikking aanvoeren en dat merken we aan de steeds talrijker wordende opkomst van ijshockeyfans: meer en meer Leuvenaars vinden de weg naar de ijsbaan om de Chiefs aan te moedigen.

Op zondag 26 oktober speelt Leuven Chiefs thuis tegen Antwerp Phantoms. Aftrap om 18.15 uur.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel