LEUVEN: LEUVEN CHIEFS vs. Haskey Hasselt 4-9

Na de dubbele winst van het voorbije weekend kwamen CHIEFS zelfverzekerd aan de face-off. Het Leuvense optimisme werd al vrij snel de kop ingedrukt door twee tegendoelpunten in de eerste tien minuten. Uiteindelijk verloren de Leuvenaars.

CHIEFS speelden goed en lagen qua spelniveau zelfs duidelijk boven, maar misten structuur en discipline en dat zou tot onsteltenis van de coaches over de hele wedstrijd gezien ook zo blijven. Conform het spelbeeld scoorden Jesse Raekelboom en Marco Piro binnen de 4 minuten logischerwijze de 2-2, maar toch slaagde Haskey er alsnog in om met een 2-3 stand naar de eerste pauze te gaan.

Dominant spel

Vroeg in de 2de periode bracht Aigars Berzins Leuven nogmaals langszij en alles leek erop te wijzen dat Leuven door dominant spel de wedstrijd zou winnen. In deze 2de periode kwamen de kantelmomenten er echter wanneer verdedigers David Vychodil (blessure) en Aigars Berzins (uitsluiting na het ingaan op een Hasseltse provocatie) vroegtijdig naar de kleedkamer moesten. Hasselt zag zijn kans schoon en werkte aan minstens 90% af: met opnieuw 6 doelpunten plaatste de Hasseltse armada de zwaar gehavende CHIEFS op een moeilijk te overbruggen achterstand.

Uitzichtloze situatie

Boris Kolyasnikov scoorde nog een 4de Leuvens doelpunt in de 3de periode maar CHIEFS bleken niet meer in staat om de vrij uitzichtloze situatie recht te zetten. Bovenop de 2 uitgevallen verdedigers miste Leuven duidelijk ook de snelheid en het inzicht van aanvallers Michael Van Egdom en Quintin Bollue, beiden momenteel actief in het WK U20 in Turkije.

Het weekend belooft opnieuw zowel spannend als zwaar te worden: op zaterdag trekken CHIEFS naar Luik, zondag ontvangen ze nogmaals Hasselt. Alvast weer een spannend ijshockeyweekend om naar uit te kijken!

VOLGENDE LEUVEN CHIEFS THUISWEDSTRIJD @IJSBAAN LEUVEN: LEUVEN CHIEFS vs. Haskey Hasselt, zondag 19 januari 2014 (18u15).

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel