LEUVEN: Leuven CHIEFS goed van start in 2014

Leuven CHIEFS starten 2014 met een resem belangrijke opdrachten: wedstrijden winnen en ervoor zorgen dat de play-offs worden behaald. Met twee overwinning is dat doel een beetje dichterbij.

Haskey Hasselt vs. LEUVEN CHIEFS: 0-5

De wedstrijd in Hasselts begon vrij evenwichtig en Leuven zette na 13 minuten haar goede spel om in een eerste doelpunt via een bliksemuitbraak van Max Pellegrims. 0-1 was meteen ook de eerste ruststand. In de tweede periode duurde het minder lang vooraleer we Leuvens vuurwerk te zien kregen. Max scoorde de 0-2 na opnieuw een snelle uitbraak en nogmaals in een situatie van numerieke minderheid. Leuven bleef stevig drukken en David Vychodil trof raak met één van zijn snoeiharde schoten. 0-3 en CHIEFS vastbesloten om deze wedstrijd niet uit handen te geven. Ook in de derde periode drukten de Leuvenaars Haskey in de eigen zone, en opnieuw trof David raak met een knap schot in de kruising. Het laatste doelpunt kwam nogmaals van Max die hiermee zijn hattrick van de avond afrondde in een prima collectieve wedstrijd.

LEUVEN CHIEFS vs. Antwerp Phantoms: 5-2

Met de overwinning van zaterdag begon Leuven met voldoende zelfvertrouwen, maar beducht op het routinespel van Antwerp aan de wedstrijd. Phantoms opende de score na ruim 7 minuten maar minder dan een halve minuut later stelde Marco Piro orde op zaken (1-1). Net voor rust strafte Phantoms een foutje in de Leuvense verdediging af en nam opnieuw de leiding. Opnieuw Marco stelde binnen de 30 seconden gelijk, nu op assist van Borya Kolyasnikov. 2-2 was ook de stand aan de eerste pauze. Diep in de tweede periode ontbond Max Pellegrims zijn duiveltjes en bracht CHIEFS verdiend op voorsprong, na een goede collectieve prestatie en opnieuw een secuur keepende Mike Gysbreghts. Ook in de derde periode bevestigde Leuven met degelijk samenspel. Jesse Raekelboom gaf met een knap schot de overigens uitstekende Antwerpse goalie het nakijken. Phantoms zette nu alles op alles en in de slotfase mikte Morgan Vialle, die op de jaarwisseling nochtans een heelkundige ingreep had ondergaan, van in de Leuvense verdedigende zone knap een empty netter binnen. 5-2 en game over.

VOLGENDE LEUVEN CHIEFS THUISWEDSTRIJD @IJSBAAN LEUVEN: LEUVEN CHIEFS vs. Haskey Hasselt, zaterdag 11 januari 2014 (20u).

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel