LEUVEN: KU Leuven wereldwijd in top 100

KU Leuven doet het goed. Als enige universiteit in ons land slaagt KU Leuven erin om de top 100 te halen in de Reputation Ranking van Times Higher Education. In de World University Rankings duiken twee Belgische namen op in de top tien: KU Leuven en UGent.

De Reputation Ranking van Times Higher Education is een bijzonder gewaardeerde lijst die wordt opgesteld na een bevraging bij wetenschappers over de hele wereld. KU Leuven bezet de 75ste plaats. Daarmee doet de Leuvense universiteit het iets slechter dan vorig jaar. Toen kon KU Leuven nog aanspraak maken op de 73ste plaats, overigens de beste plaats ooit. De top drie is Harvard, MIT en Stanford. Een volledig Amerikaans podium gevolgd door de Britse topinstituten Cambridge en Oxford.

Beter nieuws voor de Belgische universiteiten is er in de World University Rankings. KU Leuven en UGent halen de top tien terwijl de universiteiten van Antwerpen en de Université Catholique de Louvain eveneens een vermelding krijgen. Die ranking wordt gemaakt op basis van wetenschappelijke kwaliteit.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel