Leuven krijgt eigen BeerWalk

Kirsten Bosmans
8 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Na Antwerpen, Gent, Brugge, Kortrijk en Mechelen krijgt nu ook Leuven, dé bier- en studentenstad bij uitstek, zijn eigen BeerWalk. De vele (inter)nationale toeristen, bierliefhebbers en groepen zullen, in navolging van de andere BeerWalk steden, nu ook het prachtige Leuven in relatie tot zijn rijke bierverleden kunnen ontdekken.

Vanwege de eeuwenlange aanwezigheid van zowel de grootste brouwerij van België – Artois – als het studentenleven, wordt Leuven de bierhoofdstad van Vlaanderen/België genoemd. De stad beschikt zelfs over de langste toog ter wereld. Tijdens deze boeiende historische bierwandeling ontdek je de andere kant van Leuven met zijn talrijke kleine lokale brouwerijen en bijzondere speciaalbieren. Vele oude gebouwen in de binnenstad zijn nog stille getuigen van de interessante biergeschiedenis van Leuven. Speciaal voor deze historische biertocht heeft biercoach/hoofdgids en historicus Ariël Meeusen zich verdiept in oude manifesten en boeken, architecturale bronnen en bierstambomen. Ontdek het charmante, aan de Dijle gelegen, stadscentrum van Leuven op een geheel andere, unieke manier.

Tijdens de wandeling wordt gestopt aan vijf pittoreske stadskroegen en volkscafé ’s om onder begeleiding van de gids/zytholoog de smaken te ontdekken van de bijzondere speciaalbieren van de kleinere bierbrouwerijen in Leuven. Zo kan iedereen ook actief kennismaken met onze Biercultuur, die erkend is als UNESCO Werelderfgoed.

BeerWalk Leuven vindt telkens plaats op vrijdagmiddag en -avond, zaterdagmiddag en -avond en zondagmiddag. Boekingen verlopen via het online geautomatiseerd platform. Als koppel of met enkele vrienden kan je al een BeerWalk boeken via www.beerwalk.be/nl/leuven/bierwandeling. Deelname kost 39 euro per persoon voor een drie uur durende wandeling met persoonlijke gids, vijf biertastings en BeerWalk proefglas als aandenken.

“BeerWalk is een initiatief van BVBA The Brewery in Berlaar en is gespecialiseerd in het organiseren van gegidste bierwandelingen in Vlaamse steden”, zegt Karen Jansen van BeerWalk. “Dit jaar ontvingen we nog het ‘Certificate of Excellence 2018’ van TripAdvisor. We zijn ook altijd op zoek naar passionele zythologen en/of gidsen die graag ons team willen vervoegen. Je krijgt een opleiding van onze biercoach/hoofdgids Ariël Meeusen, die je nog meer leert over bier en de geschiedenis rond het bier. Breng je graag je passie over op andere mensen en draag je je stad een warm hart toe, aarzel dan niet en stel je kandidaat via karen@beerwalk.be.”

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans