LEUVEN: Koninklijke Leuvense Gidsenbond speelt in op trends

De Koninklijke Leuvense Gidsenbond speelt in op de nieuwe toeristische trends en steekt zijn jarenlange ervaring in een nieuw jasje: Leuven+, Leuven op maat. De nieuwe merknaam wordt het uithangbord voor het uitgebreide aanbod van de Gidsenbond.

Wie vanaf 2015 een rondleiding in Leuven wil boeken, kan een eerste keuze maken uit thema’s zoals Ontdek Leuven op maat, Proef Leuven op maat, Beleef Leuven op maat, … Ook speciale doelgroepen zoals scholen en mensen met een beperking vinden hun gading in zeer gerichte, speciaal voor hen ontwikkelde wandelingen. De nadruk ligt daarbij steeds op maatwerk zodat elke groep de stad op zijn eigen manier beleeft.

Nieuwe naam

De nieuwe merknaam, Leuven+, staat symbool voor de meerwaarde die de Leuvense Gidsenbond aan de toerist te bieden heeft. De vereniging bestaat uit een grote groep gediplomeerde, gemotiveerde en enthousiaste gidsen die allemaal erkend zijn door Toerisme Vlaanderen. In zijn lange bestaan heeft de Gidsenbond een ton aan informatie en kennis vergaard die via intranet onderling wordt gedeeld. Gezien de internationale uitstraling van Leuven biedt Leuven+ niet alleen rondleidingen aan in het Nederlands, maar ook in het Frans, Engels, Duits, Spaans en –uiteraard- in het Leives.

Aangezien de stad heeft beslist dat de naam Leuven niet langer wordt vertaald, is Leuven+ bovendien universeel en verstaanbaar in alle talen waarin toeristen worden rondgeleid, wat de herkenbaarheid ten goede komt. Met de nieuwe baseline ‘Leuven op maat’ ligt de nadruk op de klantgerichte aanpak waarmee Leuven+ elke toerist een beleving op maat aanbiedt.

Met deze gedurfde keuze en het nieuwe logo positioneert Leuven+ zich resoluut als een merk dat mee is met zijn tijd en schudt de Gidsenbond zijn wat stoffige imago definitief van zich af. Leuven+ is klaar om mee te evolueren met de toeristische markt en blijft een belangrijke aanbieder van rondleidingen in Leuven. Op de website zal het logo te zien zijn in de blauwe lucht boven het stadhuis, een vaste waarde in het Leuvense stadsbeeld. Net zoals in het programma waarin de Leuvense Gidsenbond, naast het historische aspect van de stad, ook al jaren aandacht besteedt aan de hedendaagse architectuur en stadsontwikkeling van Leuven gaan oud en nieuw hand in hand.

Nieuw vanaf 2015 is het concept “Op stap met …” dat wordt gelanceerd in het aanbod K.U.S.- en zomerwandelingen. Daarbij kruipt de gids in de huid van een personage (een begijn, een nachtwachter, een professor, een kotmadam …) dat de groep mee op sleeptouw neemt in zijn Leuven. Enkele voorbeelden: Jeanne Cappe (eerste meisje aan de KULeuven) en humanist Erycius Puteanus. Voor het volledige programma kan de geïnteresseerde toerist vanaf 2015 terecht op de fonkelnieuwe website: www.leuven-plus.be.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel