LEUVEN: Kindergemeenteraad komt creatief uit de hoek

Van januari tot mei namen 12 klassen van 8 Leuvense basisscholen deel aan de kinderraad over energie en klimaat. Ze presenteerden hun aanbevelingen voor een klimaatneutrale stad vandaag tijdens de kindergemeenteraad in STUK.

Gedurende vier woensdagen werkten 16 vertegenwoordigers van de deelnemende scholen in de klimaatkinderraad creatief en enthousiast rond energie en klimaat. Ze deden dat onder begeleiding van GoodPlanet vzw. Samen dachten ze na over energiebronnen, de opwarming van de aarde, de energiedriehoek, energieverbruik, duurzame consumptie, mobiliteit …

Tijdens de laatste kinderraad op 23 april werkten de kinderen aan enkele aanbevelingen om van Leuven een klimaatneutrale stad te maken tegen 2030. Ze geven aan waar zij de accenten willen leggen voor het Leuvense beleid over energie en klimaat.

Kindergemeenteraad

Vandaag kwamen de deelnemende klassen samen in een kindergemeenteraad. De vertegenwoordigers van de klimaatkinderraad presenteren op een ludieke manier hun aanbevelingen om van Leuven een klimaatvriendelijke of zelfs klimaatneutrale stad te maken. Ze deden dat in aanwezigheid van schepen Mohamed Ridouani, de coördinator van Leuven Klimaatneutraal 2030 Katrien Rycken en de jongerenvertegenwoordiger ‘klimaat’ van de Vlaamse Jeugdraad Jonathan Lambregs.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel