LEUVEN: Karin Brouwers (CD&V) krijgt 2e plaats op Vlaams niveau

Het provinciale bestuur van CD&V Vlaams-Brabant heeft de eerste kandidaten aangeduid voor de verkiezingen van 25 mei.  Ze versterken de lijst na lijsttrekkers Koen Geens en Peter Van Rompuy.  “Zowel op federaal als op Vlaams niveau kiezen de christendemocraten voor een combinatie waarbij ervaring en vernieuwing elkaar afwisselen en waarbij kandidaten uit alle regio’s van de provincie zijn vertegenwoordigd”, klinkt het. Leuvenaars van dienst zijn Karin Brouwers (Vlaams parlement) en Els Van Hoof (Kamer). Ingeweken Leuvenaar Peter Van Rompuy pakt de eerste plaats op Vlaams niveau. Eerder raakte al bekend dat Carl Devlies uit de boot viel voor de derde plaats op de Kamerlijst en uit de nationale politiek stapt.

Provinciaal voorzitter Tom De Saegher licht toe: “We hechten veel belang aan de nodige know-how door te kiezen voor onze parlementairen zoals Karin Brouwers, Eric Van Rompuy, Els Van Hoof en Sonja Becq.  Zo verzekeren we de continuïteit in het goede parlementaire werk dat  zij leveren.”

Daarnaast worden ook lokale sterkhouders gemobiliseerd zoals burgemeesters en schepenen.  Zo vervoegen de vroegere parlementairen Michel Doomst en Katrien Partyka de lijst.  “Maar ook met Trui Olbrechts en Walter De Donder kiezen we voor kandidaten die op sublieme wijze een lokaal mandaat vervullen en zo mensen weten te motiveren voor ons project.”  vult De Saegher aan.  Verder worden ook enkele nieuwe gezichten op de lijst gezet.   “Toch hebben ook deze mensen reeds op lokaal niveau of achter de schermen de nodige kennis opgebouwd om zich snel te kunnen bewijzen.  Kijk maar naar Jelle Wouters als schepen in Rotselaar en medewerker van uittredend senator Dirk Claes.” 

Devlies

Tot slot betreurt het bestuur dat uittredend parlementslid Carl Devlies geen kandidaat meer is.  “We zijn er evenwel van overtuigd dat hij ook in de toekomst als eerste schepen van de stad Leuven nog een belangrijke rol voor de partij zal spelen.  Het bestuur dankt alle uittredende parlementairen die ook reeds hebben te kennen gegeven niet meer naar een nieuw mandaat mee te dingen.  Zij verzekerden bovendien het bestuur dat zij deze lijsten ten volle steunen.  Het provinciale bestuur hoopt dan ook met deze dynamische ploeg, die jeugdigheid en ervaring combineert, op 25 mei de kiezer te overtuigen en zo het geleverde werk verder te zetten.”   

Vlaams Parlement

 

 1. Peter Van Rompuy
 2. Karin Brouwers
 3. Michel Doomst
 4. Katrien Partyka
 5. Walter De Donder

 

Opvolgers:

 1. Jelle Wouters
 2. Trui Olbrechts

 

Kamer van Volksvertegenwoordigers

 

 1.  Koen Geens
 2. Sonja Becq
 3. Eric Van Rompuy

 

Opvolgers:

 1. Els Van Hoof

 

 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel