LEUVEN: Karateclub Samoerai Leuven organiseert International Belgian Open

De traditie gaat voort: Karateclub Samoerai Leuven zal ook dit jaar het Leuvense Sportoase opnieuw voor een dag ombouwen in een “karate-oase”. Na de succesvolle organisatie van dit internationaal toernooi de afgelopen acht jaar richt de Leuvense club voor de negende maal het International Belgian Open in.

Het tornooi vindt plaats op zondag 16 november 2014 in de Arenazaal van Sportoase Leuven, in samenwerking met de stad Leuven en met de steun van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Het gaat om een jaarlijks kumitekampioenschap, officieel erkend door de Wereld Karate Federatie (WKF). Het evenement startte in 2006 en richt zich tot vijf leeftijdscategorieën : van preminiemen tot en met senioren (jongens/heren en meisjes/dames). Dit jaar nemen er meer dan 400 karateka’s deel uit tien verschillende landen : België, Nederland, Engeland, Duitsland, Luxemburg, Portugal, Finland, Schotland, Rusland en Ierland.

Elk jaar is de Arenazaal van Sportoase het verzamelpunt voor karateka’s uit een tiental verschillende landen waar zij zich meten met de beste Belgische atleten. Ook de karateka’s uit de provincie Vlaams-Brabant laten zich elk jaar opmerken op dit tornooi. Meer info: www.belgianopenkarate.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel