LEUVEN: Kaarsenverkoop goede doel Leuvense Kerstmarkt brengt 35.500 euro op

De Leuvense Kerstmarkt is niet enkel de gezelligste kerstmarkt van Europa maar heeft ook een belangrijke sociale dimensie. De voorbije editie brachten de kaarsenverkoop en de schenkingen 35.500 euro op.

Elk jaar wordt een goed doel uitgekozen waarvoor geld wordt ingezameld op de Leuvense Kerstmarkt (LKM). Door de jaren heen is er een goede band gegroeid tussen de LKM en UZ Gasthuisberg. Dit jaar werden 3 goede doelen gekozen: onderzoek naar kanker tijdens zwangerschappen, het Fonds Evelien Devriendt (eierstokkanker) en het Olivia Hendrickx Fonds (hersenstamkanker).

“De  trouwe bezoekers van de LKM weten dat er een stand voor het goede doel staat en geven spontaan, anderen raken snel overtuigd als ze vernemen dat er ingezameld wordt voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker aan UZ Gasthuisberg. Vele voorbijgangers komen hun verhaal vertellen, want iedereen heeft wel een kennis die met kanker te maken kreeg”, zegt schepen Dirk Vansina (CD&V).

“De stad Leuven versiert de stand, zorgt voor de kaarsjes die voor het goede doel verkocht worden. En er is dit jaar gul geschonken door de bezoekers van de LKM. In de beginjaren verkochten we 10.000 kaarsjes, dat is opgelopen tot 20.000. En dit jaar zijn  we er 4.000 moeten gaan bijhalen. In totaal werd 35.500 euro ingezameld. Daarmee  bereiken we terug bij het recordbedrag van verleden jaar”, vult organisator Dirk Pinte aan.

De Leuvense Kerstmarkt blikt ook al vooruit op de editie van 2015. “We willen het fileprobleem in het centrum van Leuven aanpakken tijdens de Leuvense Kerstmarkt”, zet Dirk Pinte. “Veel bezoekers gaan, vooral tijdens het weekend, op zoek naar een parkeerplaats in de stad. We zouden graag enkele randparkings inschakelen om het fileprobleem op te lossen. Verenigingen kunnen die randparkings langs de invalswegen uitbaten en verdienen zo een centje bij voor hun werking. Bezoekers kunnen hun wagen zo snel en veilig parkeren om vervolgens met een shutllebus snel naar de kerstmarkt te kunnen gaan. We hopen op de medewerking van de stad Leuven zodat de shutllebusjes gebruik mogen maken van de busbanen.”

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel