LEUVEN: Jurysamenstelling assisenproces Chris Meert

Op het Hof van Assisen in Leuven is de jury gekozen voor het proces tegen Chris Meert. De 38-jarige man uit Leuven wordt ervan beschuldigd om op 2 september 2011 doodslag te hebben gepleegd op Yvonne Ombelets (61) in Leuven. Hij zou de vrouw hard geslagen hebben om haar daarna te wurgen.

Van de 100 opgeroepen kandidaten bleven na een schifting nog 63 kandidaten over in de urne voor lottrekking. Een vrouw bracht aan dat ze moeite ermee zou hebben om een hele dag op een stoel te zitten, ze werd niet gewraakt door de assisenvoorzitter die haar de tip gaf om dagelijks een kussentje mee te nemen. Uiteindelijk behoorde ze niet tot de jury. Uit de urn werden acht mannen en vier vrouwen gekozen om als twaalf juryleden op te treden tijdens dit proces. Een man werd aangeduid als hoofd van de jury. Twee vrouwen werden gekozen als vervangende juryleden, zij volgen eveneens het hele proces. Ze kunnen niet  beslissen over de (on)schuld van Chris Meert, dit kan echter wel als ze één van de twaalf werkende juryleden moeten vervangen.

De voorzitter tijdens dit assisenproces dat donderdag om 9 uur aanvangt is Peter Hartoch. De procureur-generaal is Hans Van Espen. Beschuldigde Chris Meert wordt verdedigd door meester Ludo Depré en meester Nico Matthijs. De advocaat van de burgerlijke partij, die de zus van het slachtoffer vertegenwoordigt, is meester Philip Willemyns.

Donderdag zal de akte van beschuldiging integraal worden voorgelezen. Volgende week woensdag zou moeten geweten zijn of de dertiger schuldig zal worden bevonden aan doodslag of niet.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel