LEUVEN: Jong crapuul maakt Leuven onveilig met gewelddadige diefstallen

De politie stelt vast dat er de laatste weken heel wat diefstallen met geweld gepleegd worden in Leuven. Zondagavond nog werden vijf jongemannen slachtoffer van een groepje van drie verdachten.

Een 22-jarige jongeman uit Kalmthout raakte lichtgewond toen hij aangevallen werd door een groepje van drie jongeren. Het slachtoffer wandelde in de Prelatenstraat in Leuven toen hij aangesproken werd door een groepje van drie jongemannen. Deze vroegen eerst het uur, nadien de weg naar het station en vervolgens zijn gsm, zijn oortjes en zijn geld. Hij gaf alles af. Maar de daders wilden ook nog de jas van het slachtoffer. Toen hij dit weigerde werd hij geslagen, op de grond geduwd en getrapt. Hij kon terug recht staan en vluchtte weg. Hij kon ergens aanbellen en vluchtte daar naar binnen om vervolgens de politie te bellen. 

Een 21-jarige jongeman uit Boom werd eveneens belaagd door een groepje van drie jongemannen, deze keer op het Herbert Hooverplein. De drie vroegen hem zijn zakken leeg te maken en dreigden ermee anders een wapen te trekken. Het slachtoffer liet zich echter niet doen en kon weg vluchtten. Er werd niets gestolen. In de Arnould Nobelstraat in Leuven moest een 18-jarige uit Leuven zijn gsm, geld, bankkaart en horloge afgeven. Hij kreeg enkele klappen met de vlakke hand in zijn gezicht. Hij raakte niet gewond. In de Diestsestraat moest een 25-jarige man uit Leuven zijn gsm, geld en bankkaart afgeven onder bedreiging van een mes. Een 20-jarige uit Beernem tenslotte moest zijn gsm en hoofdtelefoon afgeven in de Prins De Lignestraat in Leuven. De drie daders dreigden ermee een wapen te gebruiken, doch dit werd niet getoond. Het is niet zeker of ze er effectief één bij hadden.

“Politie Leuven neemt alle mogelijke initiatieven om de verdachten te vatten en te vermijden dat er nog meer slachtoffers vallen, dit onder meer door extra patrouilles in uniform en in burger de straat op te sturen. Daarnaast voert de lokale recherche een intensief onderzoek naar mogelijke verdachten. Wij vragen iedereen om extra alert te zijn. Zie je iets verdachts of verdachte personen, bel dan onmiddellijk de politie. Geef steeds een goede beschrijving van de verdachten aan de politie: geslacht, grootte, leeftijd, huidskleur, accent, taal, kledij, …Voel je je toch bedreigd, probeer dan de aandacht te trekken van voorbijgangers door luid te roepen of loop een horecazaak binnen en wacht daar op de politie.  Nog een tip: programmeer het telefoonnummer van politie Leuven 016210610 in je gsm en zet dit bij je favorieten.”

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel