LEUVEN: Jeanne Schollaert van bekende Leuvense tweeling aan de beterhand

Jeanne Schollaert, de helft van de bekende Leuvense tweeling, is na een weekje ziekenhuis opnieuw herenigd met haar al even bekende zus Marcella. De 91-jarige tweeling leefde voor het eerst even gescheiden nadat Jeanne haar heup brak na een val van een trap. Dat staat vandaag te lezen in Het Laatste Nieuws.

Jeanne en Marcella Schollaert hebben een moeilijke week achter de rug. De bekende Leuvense tweeling werd voor het eerst in hun leven gescheiden na een val van Jeanne van een trap. De 91-jarige dame brak daarbij haar heup en werd opgenomen in het ziekenhuis. De behandelende arts drong aan op een revalidatie van zes weken aan zee maar dat feestje ging niet door. “Ik kon niet langer dan een week zonder mijn zus”, liet Jeanne optekenen in Het Laatste Nieuws.

Jeanne en Marcella Schollaert werden bekende Vlamingen door hun deelname aan het VTM-programma ‘Het hart van Vlaanderen’, al waren ze toen al wereldberoemd in Leuven. De 91-jarige tweeling woont al 45 jaar samen in een appartement in Sint-Maartensdal. Marcella zorgt ondertussen zoals de beste verpleegster voor haar tweelingzus. “Ik ga nauwelijks buiten, omdat zij dat ook niet mag”, aldus Marcella in Het Laatste Nieuws. “Enkel om boodschappen te doen. Dan zet ik haar bij de buurvrouw, want ze zou durven opstaan om de afwas te doen.”

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel