LEUVEN: Internationale prijzen voor fotograaf Jos Verhoogen

Fotograaf Jos Verhoogen heeft twee internationale prijzen gekregen. In Triëste ontving de bekende fotograaf uit Erps-Kwerps de bronzen camera in de categorie ‘reportage’ voor een reeks met foto’s uit India. In de ‘World Birth Photographers-competition’  eindigde Verhoogen op de tweede plaats. De prijzen werden uitgereikt door de Federation of European Photographers.

Tekst: Bart Mertens/Foto: Leuven Actueel

Sinds 1992 werken de nationale verenigingen van een dertigtaltal landen samen in de Federation of European Photographers (FEP). Doel is de kwaliteit van de fotografie te bevorderen en gemeenschappelijke belangen in het snel evoluerende fotografielandschap te behartigen. Mede dankzij de voortdurende vormingen en ondersteuning van de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen behoren de huidige generatie van Vlaamse fotografen tot de Europese top en zelfs tot de wereldtop. Dat de Vlaamse fotografen meedraaien aan de top is zopas nogmaals bewezen. Op de “Professional Photographer of the Year Award” in Trieste in Italië behaalden 4 leden zilver en brons voor de ingediende reeks.

Onder hen ook Jos Verhoogen uit Erps-Kwerps, geen onbekende in het Vlaams-Brabantse medialandschap. Verhoogen werkte jarenlang voor Het Nieuwsblad en specialiseerde zich nadien in zwangerschaps- en geboortefotografie. Daarmee was hij een trendsetter in België. Zijn onderscheiding in de wereldwijde competitie voor geboortefotografen is dan ook een mooie kroon op het werk. “Uiteraard is het leuk als je werk in de smaak valt”, reageert Jos Verhoogen. “Fotografie is mijn passie en zwangerschaps- en geboortefotografie laat me toe om bijzonder veel mooie momenten mee te maken. Mijn dank gaat vooral uit naar de mensen die voor mijn lens poseerden”, aldus de bescheiden fotograaf.

Fotograaf Jos Verhoogen won in het verleden ook al de titel van Qualified European Photographer. Die titel is een Europees kwaliteitslabel voor fotografen die wordt toegekend door een internationale jury van topfotografen die het werk van hun collega’s beoordelen op technische en artistieke kwaliteiten. De jury was toen anoniem lovend over de beelden van Jos Verhoogen.

Meer info: www.verhoogen.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel