LEUVEN: International School of Leuven vindt onderdak op nieuwe campus UC Leuven-Limburg in Haasrode

De International School of Leuven, opgericht door IMEC, KU Leuven, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie en de Stad Leuven, zoekt al een tijd naar een ruimere locatie om haar groei verder mogelijk te maken. UC Leuven-Limburg, een samenwerking tussen KHLeuven, KHLimburg en Groep T (lerarenopleidingen), biedt de International School nu een oplossing met een verhuis naar haar nieuwe campus in Haasrode, de vroegere Telindus-site. Vandaag kwam deze site officieel in handen van UC Leuven-Limburg en wordt daarmee haar 5e campus op rij in de regio Leuven, i.e. ‘Campus Proximus’.

De International School of Leuven (ISL) was gehuisvest in tijdelijke klascontainers op de site van de Vrije Basisschool Terbank in Heverlee. Gezien de toename in inschrijvingen werd deze locatie echter te krap. De school startte in september 2013 met 11 leerlingen. In januari 2015 verdriedubbelt dat aantal en stroomt de 33ste leerling in. Vanaf dan kan de school terecht op de nieuwe campus van UC Leuven-Limburg in Haasrode, de vroegere Telindus-site.

Docenten van het vroegere KHLeuven waren in het verleden al betrokken bij de opbouw van het lesprogramma van de Internationale School. UC Leuven-Limburg en ISL zullen op termijn streven naar een intensere pedagogische samenwerking met de lerarenopleiding. De International School of Leuven biedt kleuter- en basisonderwijs aan in het Engels. Daar ligt een opportuniteit voor de studenten hoger onderwijs van UC Leuven-Limburg om een deel van hun stage te lopen in een internationale omgeving.

De algemene diensten van UC Leuven-Limburg verhuizen eind januari naar de nieuwe campus in Haasrode, in dezelfde periode als de International School of Leuven. Het voormalige Telindusgebouw wordt dan klaargestoomd voor onderwijsactiviteiten. In het najaar van 2015 gaat Campus Proximus open voor studenten van de opleiding Toegepaste Informatica, tot nu toe ondergebracht op Campus Gasthuisberg. Later volgen nog de economische opleidingen – momenteel gehuisvest op Campus Hertogstraat, maar die verhuisdatum wordt bepaald in functie van de timing van de aanpassingswerken.

www.ucll.be

www.isleuven.org

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel