LEUVEN: Inbrekers zes keer actief

De bewoners van een woning in de Kortrijksestraat ontdekten tijdens het weekend een schroevendraaier op hun plat dak, net naast de lichtkoepel. Vermoedelijk werd geprobeerd via deze weg in te breken. Bij de buren was het kelderrooster verwijderd. Wellicht heeft men ook daar proberen in breken. De toegang via het keldergat is echter te klein om door te kruipen.

Onbekenden probeerden vrijdag tijdens de dag in te breken in een appartement op de Tervuursesteenweg. De bewoonster was korte tijd weg. Het slot was deels losgevezen, maar de daders raakten niet binnen. Toen de bewoonster van het appartement thuis kwam, kruiste ze twee onbekenden. Het ging om een man en een vrouw, beiden twintigers.

In hetzelfde gebouw werd in een ander appartement dan wel met succes ingebroken. Toen de bewoners van het appartement zondag na enkele dagen verlof terug thuis kwamen, stelden ze vast dat er was ingebroken. Het cilinderslot van de flat was afgebroken. De woonst werd doorzocht. De inbrekers waren er vandoor met de sleutels van de wagen.

Onbekenden probeerden in te breken in een woning in de Mechelsestraat. Er was duidelijke braakschade aan de voordeur. Omdat deze deur kan afgesloten worden met een extra veiligheidsslot, slaagden de daders er niet in binnen te geraken.

Toen de bewoners van een woning in de Pieter Nollekensstraat in Kessel-Lo zaterdag na enkele dagen verlof thuis kwamen, stelden ze vast dat inbrekers geprobeerd hadden de voordeur open te breken. Er waren verschillende steeksporen zichtbaar, maar gelukkig slaagden de daders er niet in de deur open te krijgen.

Bron: Politie Leuven 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel