LEUVEN: Inbrekers op zoek naar juwelen

Inbrekers hadden het vooral gemunt op juwelen het voorbije weekend. Ze sloegen toe op vijf locaties doorheen de gemeente, meestal forceerden ze een deur of een raam aan de achterzijde van de bezochte woning.

De bewoners van een huis in de Keibergstraat in Heverlee stelden zaterdagavond na enkele dagen afwezigheid vast dat er was ingebroken. De inbrekers hadden geprobeerd zowel de achterdeur als het schuifraam achteraan de woning te forceren. Dat lukte niet. Het open breken van het keukenraam lukte wel. De woning werd doorzocht. De buit bestond uit juwelen en cash geld.

Zaterdag tijdens de namiddag werd ingebroken in een woning in de Richard Valvekenstraat in Kessel-Lo. De inbrekers forceerden een badkamerraam aan de achterzijde van het huis. De woning werd doorzocht. Er werd onder meer een armband gestolen. Uit een buurtonderzoek bleek dat een buurtbewoner een onbekende vrouw had gezien die veel aandacht had voor de woningen in de straat.

Zaterdag tijdens de namiddag werd ingebroken in een woning in de Désiré Mellaertsstraat in Kessel-Lo. De inbrekers forceerden de voordeur, wellicht met een zware schroevendraaier. De woning werd doorzocht en lag overhoop. De buit bestond uit cash geld en juwelen. Ook hier bleek uit een buurtonderzoek dat een buurtbewoner een onbekende dame had gezien die opmerkelijk veel aandacht had voor de omgeving.

In de Kortrijksestraat in Kessel-Lo werd zaterdagnamiddag een inbraak in een woning vastgesteld. Het is niet duidelijk hoe de indringers zijn binnen geraakt. Er konden geen braaksporen worden vastgesteld. Op de eerste verdieping lag de inhoud van verschillende kasten verspreid over de vloer. De daders waren duidelijk op zoek naar juwelen en cash geld. Of er buit werd gemaakt is niet bekend. Enkele dagen eerder werd al een inbraak vastgesteld bij de buren in dezelfde straat. Daar werden juwelen gestolen.

Onbekenden gingen er in de Celestijnenlaan vandoor met twee fietsen die in een niet-slotvaste garagebox van een ondergrondse garage stonden. In de plaats lieten de daders een andere fiets achter. Behalve de fietsen werd er ook visgerief gestolen. 

Bron: Politie Leuven

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel