LEUVEN: Inbrekers op vier locaties actief

Maandag werd tijdens de dag ingebroken in een woning in de Maria-Elisabeth Belpairestraat in Kessel-Lo. De indringers forceerden een raam aan de achterzijde van de woning. De ganse woning werd doorzocht. In een aantal kamers lag de inboedel van de kasten verspreid over de vloer. De buit bestond uit juwelen en cash geld. De bewoners stelden de inbraak vast toen ze ’s avonds thuis kwamen. Enkele uren eerder was er in dezelfde straat al een zoekactie geweest naar enkele verdachten. Een getuige zag toen een man en een vrouw, beiden met een kap op het hoofd om zich onherkenbaar te maken, over een tuinmuurtje klimmen. De man had een koevoet in zijn handen. Toen de verdachten zagen dat ze in de gaten werden gehouden, gingen ze er snel vandoor. Ze verdwenen richting park Heuvelhof.

Bewoners van de Richard Valvekensstraat in Kessel-Lo meldden maandagnamiddag dat er een verdacht koppel in hun straat rond liep. Een onbekende dame had bij hen aangebeld. De bewoners keken door het spionnetje om te zien wie er belde maar openden de deur niet. Een paar seconden later keek een onbekende man door het raam naar binnen. Toen hij oog in oog met de bewoner kwam te staan, ging het onbekende duo er snel vandoor.

Een getuige zag maandagnamiddag in de Naamsestraat drie mannen, allen in de twintig, met een mesje aan de centrale toegangsdeur van het appartementsgebouw prullen. Toen de dame het drietal aansprak en zei dat ze de politie zou bellen, maakten ze zich snel uit de voeten. Achteraf bleek dat de toegangsdeur door de aangebrachte schade niet meer automatisch in slot viel.

Maandag werd ingebroken in een appartement op de Tiensevest. Toen de bewoners ’s avonds thuis kwamen stelden ze vast dat er grote wanorde in het huis was. Het cilinderslot van de deur van de flat was verwijderd. De buit bestond uit cash geld en juwelen. Ook in een ander appartement in hetzelfde gebouw was ingebroken. Toen de bewoonster thuis kwam raakte ze niet binnen in haar flat. Er kwam een slotenmaker aan te pas om de deur te openen. Verschillende kasten werden doorzocht. De buit bestond uit juwelen en cash geld. 

Bron: Politie Leuven

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel