LEUVEN: Inbraken via open ramen en deuren

Maandag werden heel wat inbraken gemeld bij de Leuvense politie, een aantal hiervan hadden vermeden kunnen worden door wat meer voorzichtigheid van de bewoners. In een aantal gevallen konden de dieven immers de woning gewoon binnen wandelen of klimmen via een openstaande ramen en niet-afgesloten deuren.

Toen de bewoonster van een appartement in de Kesseldallaan in Kessel-Lo maandagavond thuis kwam, stelde ze vast dat er een aantal zaken in haar appartement verplaatst waren. Zo lag een schilderij dat eerst aan de muur hing, nu op de sofa. De dame had haar balkondeur open gelaten terwijl ze weg was. Vermoedelijk profiteerde de inbreker ervan om via die weg binnen te komen. Hij werd echter opgeschrikt, want er werd uiteindelijk niets gestolen.

In de Pasteelsblokweg in Kessel-Lo kon een inbreker via een openstaand raam een woning binnen dringen. Hij merkte dit wel pas op nadat hij eerst de achterdeur probeerde te forceren, doch toen dit niet lukte, ging hij verder op zoek en kon gewoon binnen klimmen via het openstaande raam. Uit de woning werden twee laptops en een spelconsole gestolen. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek.

In de Koksijdewijk in Wilsele wandelde een inbreker vannacht een woning binnen via de achterdeur die niet op slot was. Hij nam een laptop mee die in de sofa in de woonkamer lag en ging weer weg.

In de Keibergstraat in Heverlee werd een raam ingeslagen met een kei uit de voortuin. De dader doorzocht de slaapkamer en verliet de woning weer via het ingeslagen raam. Er werd niets gestolen.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel