LEUVEN: Inbraken via achterdeur

De politie onderzoekt een aantal inbraken. De dieven passeerden onder meer in enkele woningen in Kessel-Lo.

Bron: Politie Leuven

In de Koetsweg in Kessel-Lo werd vannacht ingebroken in een huis. De bewoner stelde omstreeks 6 uur vast dat de achterdeur open gebroken werd. De ganse woning werd doorzocht. De dader ging aan de haal met geld en een laptop. Het labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek.

Ook op de Dietsevest in Leuven drongen inbrekers een woning binnen via de achterdeur. Ze doorzochten de ganse woning en gooiden alles overhoop. Ze vertrokken met juwelen. De inbraak gebeurde zaterdag tijdens de afwezigheid van de bewoners. Het labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek.

In de Gemeentestraat in Kessel-Lo werd zaterdag ingebroken op twee plaatsen. Uit de een woning verdween een handtas en gouden juwelen nadat de achterdeur open gebroken werd.  Uit een appartement werd een halsketting gestolen.

In de Koning Leopold I-straat werd een studentenhuis doorzocht. Hier werd de voordeur open gebroken. Het is nog niet duidelijk of er iets gestolen werd aangezien niet alle studenten aanwezig waren. Ook in de Mechelsestraat in Leuven werd een studentenhuis doorzocht. Er was slechts een kamer bewoond door een 19-jarige Nederlandse student. Zijn laptop en geld werd gestolen.

In de Tivolistraat in Heverlee klom een inbreker op een plat dak om vervolgens een raam op de eerste verdieping open te duwen. Eens binnen werd de eerste en tweede verdieping doorzocht. Hij ging aan de haal met een laptop en fototoestel.

In de Broekstraat in Heverlee wandelde een verdachte een woning binnen via een openstaand schuifraam. De benedenverdieping werd doorzocht. Er werden twee laptops en drie gsm’s gestolen.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel