LEUVEN: Inbraak in studentencomplex

De politie is een onderzoek begonnen naar enkele inbraken en enkele pogingen tot inbraak.

Maandagnamiddag werd er ingebroken in een studentencomplex in de Brusselsestraat in Leuven. Enkele bewoners waren bezig met het opruimen en poetsen van de studio’s in het complex. Hun persoonlijke bezittingen hadden ze achtergelaten in een afzonderlijke ruimte.Toen de slachtoffers op een andere verdieping aan het poetsen waren, werden hun persoonlijke spullen waaronder een rugzak, gsm en laptop ontvreemd. Vermoedelijk zijn de verdachten binnen geraakt via een openstaand raam.

Op maandag werd er gepoogd in te breken in een rijwoning in de Waterleidingenstraat in Kessel-Lo. De verdachten hebben geprobeerd de achterdeur te forceren. Dit is niet gelukt en ze zijn zonder buit vertrokken. De achterdeur en het vliegenraam werden door de poging wel beschadigd.

In de Vaarstraat in Leuven werd er afgelopen week de gemeenschappelijke toegangsdeur van een appartementsgebouw beschadigd met de bedoeling om binnen te breken. Dit is echter niet gelukt, maar de verdachte kon via de garagepoort wel binnen glippen. Een opmerkzame bewoner heeft een maand geleden een verdachte persoon opgemerkt in de gemeenschappelijke trappenhal.  Een beschrijving van de mogelijke verdachte werd aan de politie overgemaakt .

Tussen 12 september 2014 en 15 september 2014 werd er ingebroken in één van de scoutslokalen in de Schoolstraat in Kessel-Lo. De verdachten konden zich toegang tot het lokaal verschaffen door een raam stuk te slagen. Uit een geldkistje werd 50 euro gestolen.

Toen een 55-jarige dame uit Kessel-Lo maandagnamiddag thuis kwam in haar woning, merkte ze dat er werd ingebroken.  De halfopenbebouwing gelegen in de Platte Loststraat in Kessel-Lo werd bezocht via een raam aan de achterzijde van de woning. De verdachten klommen eerst over een muur in de tuin. Uit de woning werden een laptop, gsm, iPod, iPad en andere multimediagoederen gestolen. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel