LEUVEN: Inbraak in Erasmushuis

De Leuvense politie is een onderzoek begonnen naar enkele inbraken. De dieven kozen onder meer het Erasmushuis uit als doelwit.

Bron: Politie Leuven

Onbekenden braken woensdag binnen in een pand van de universiteit, het Erasmushuis, in de Blijde Inkomststraat. Bewakingsagenten stelden de inbraak woensdagnacht vast. In het gebouw werden twee deuren van kantoren ingetrapt. Voor zover bekend bestond de buit uit een computer.

Woensdagnacht werd ingebroken in café Casa Blanca op de Oudebaan. Een laptop, een gsm en een onbekende hoeveelheid cash geld waren verdwenen. De uitbaatster stelde donderdagmorgen vast dat de deur van het café open stond. Braaksporen konden niet worden aangetroffen.

Een onbekende drong vannacht binnen in een woning in de Ziekelingenstraat. Hij slaagde er in binnen te komen door een niet-slotvast raam open te duwen. De woonkamer werd doorzocht. Daar werden o.m. een laptop en wat cash geld gestolen.

Woensdag werd ingebroken in een studentenkot gevestigd op het gelijkvloers van een pand in de Emile Van Arenberghstraat. De inbreker kon via de gemeenschappelijke deur binnenwandelen omdat deze gewoon open stond. Vervolgens kon hij in de binnentuin een vliegenraam van het venster van het studentenkot stuk snijden. De indringer ging er vandoor met een rugzak met daarin o.m. een laptop en een rekenmachine.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel