Leuven in laatste rechte lijn naar Europese Green Leaf Award 2018

Stefan Van de Weyer
10 maanden geleden
144 Views
door Stefan Van de Weyer

Binnenkort de stad Leuven of het de European Green Leaf Award in de wacht sleept. Europa reikt op deze manier een prijs uit aan een Europese stad die inspanningen levert om milieuvriendelijker te worden. Leuven was een goede leerling, zeker als je weet dat de Petermannenstad bij de laatste drie van de aanvankelijke veertien kandidaten behoort.

Deze competitie stond open voor alle Europese steden met minimaal 20.000 en maximaal 100.000 inwoners, er waren inzendingen uit negen Europese landen. In de finale van deze trofee moeten ze het opnemen tegen het Zweedse Växjö en het Duitse Ludwigsburg.

Op basis van zes gebieden werden de kandidaturen beoordeeld namelijk op vlak van mobiliteit, klimaatsveranderingen en energieprestaties, biodiversiteit en de invulling van de stad, luchtkwaliteit, afvalbeheer en circulaire economie,  water en afvalwaterbeleid.

Op donderdag zal schepen voor leefmilieu Mohamed Ridouani een internationale jury van experts proberen te overtuigen dat Leuven deze prijs terecht zou verdienen. Daarna zal de jury op vrijdag 2 juni beslissen in het Duitse Essen.

Het Ierse Galway won overigens vorig jaar deze prestigieuze prijs uitgereikt door de Europese Commissie.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer