LEUVEN: In beeldKlaas Delrue in de huid van chansonnier

Dit seizoen kruipt Klaas Delrue (Yevgueni) meer dan ooit in de huid van chansonnier. Hij komt op 20 maart in Het Depot zijn nieuwe album voorstellen met zelfgeschreven nummers in het Frans, aangevuld met bestaande chansons die hem inspireerden.

Op het podium brengt Delrue, zowel met zijn eigen nummers als met weldoordachte covers, één lange ode aan zijn helden: van Brassens en co via Renaud tot Noir Désir, Louise Attaque en nog recentere parels, vaak onbemind wegens onbekend. Met sober, nog steeds aarzelend, maar efficiënt gitaarspel begeleidt Delrue zijn intussen gekende, maar in het Frans nog fluisterender stemgeluid. En passant vertelt Delrue begeesterd over hoe het chanson (en de chansons in kwestie) zijn leven is binnengesijpeld, misschien wel in de stille hoop de vonk te doen overslaan.

Esther & Fatou

Esther & Fatou zorgen voor de juiste opwarming. Esther & Fatou is een band uit Leuven en één van de artists in residence in Het Depot. De twee zangeressen combineren een tweestemmige sound met akoestische gitaren, melodica-deuntjes, contrabas en percussie. Met een eigen, af en toe swingend, repertoire als resultaat. Ze veroverden onlangs de derde plaats op de Vlaams-Brabantse rockrally, Rockvonk en mochten daar ook de publieksprijs mee naar huis nemen. 

PRAKTISCH

Het Depot | Martelarenplein 12
20.00u | €14 – €17
Cultuurkaart KU Leuven: €12 – €14

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel