LEUVEN: Imagine ontdekt en ondersteunt jonge muzikanten

Zaterdag 1 maart organiseert Jeugd en Muziek de Imagine voorronde Vlaams-Brabant in het Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK) in Leuven.

Imagine is een internationale muziekwedstrijd voor jong talent en biedt podiumkansen en ondersteuning aan jonge muzikanten van 12 tot 20 jaar. Binnen een professionele setting maken deelnemers kans op meer podiumervaring, internationale concertreizen, individuele coaching, workshops, jamsessies en studio-opnames. 15 groepen of solisten zullen dit weekend in de concertzaal van OPEK spelen. Er staat een hele waaier aan genres op het programma: van rock over folk tot pop, indie, klassiek en funk. Het gastoptreden, in afwachting van de prijsuitreiking, zal gespeeld worden door kleinkunstzanger Stoomboot (Imagine 2012 finalist).

Tijdens 6 voorrondes in Vlaanderen en Brussel selecteert de jury de 15 beste deelnemers. Zij mogen nadien spelen in de Vlaamse Finale die doorgaat in De Casino in Sint-Niklaas. Ook onze Franstalige collega’s van Les Jeunesses Musicales selecteren de sterkste deelnemers uit de Waalse voorrondes. Uiteindelijk zullen de 10 beste Belgische groepen optreden op de planken van Botanique in Brussel. De winnaar van de Belgische Finale mag deelnemen aan de Internationale Imagine Finale waarin de nationale Imagine winnaars van 12 landen uit Europa en Afrika hun land vertegenwoordigen.

Een jury van professionals beslist samen met een jongerenjury welke groepen er doorstromen naar de Vlaamse Finale. De jury oordeelt volgens 4 criteria: originaliteit, kwaliteit, interactie met het publiek en de voorbereiding van hun optreden. Meer informatie over Imagine en de deelnemers vindt u op www.imaginefestival.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel