Leuven hoofdkantoor van nieuwe biergigant AB Inbev – SabMiller

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het hoofdkwartier van de fusiegroep AB InBev en SABMiller zal in Leuven onderdak vinden, zo bevestigde het bedrijf eerder in een persbericht. Aan het hoofd van het fusiebedrijf staat Carlos Brito, die reeds de Belgisch-Braziliaanse brouwer leidde. Jan Craps wordt als enige Belg ‘zone president’ bij de biergigant. Hij is momenteel voor AB InBev in Canada actief en wordt zone president Azië Zuid.

De overname van SABMiller door AB InBev is nog steeds niet helemaal rond, dat zou voor 10 oktober zijn. De nieuwe organisatiestructuur en het managementteam werd echter wel reeds bekend gemaakt. Het hoofdkantoor komt in Leuven, met daarnaast een “global functional management office” in New York. Het is ook de bedoeling dat er een aantal mensen in de kantoren van SABMiller in het Britse Woking aan de slag blijven om gedurende een transitieperiode aan de integratie te werken.

De brouwer laat ook nog verstaan dat de Belgische roots “eeuwen teruggaan” en dus “een belangrijk deel van onze identiteit en ons erfgoed blijven”. Over de fiscale positie van ons land, wordt geen commentaar geleverd.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer