LEUVEN: Help Jeroen Meus en maak kans op een uniek Falcon kookfornuis

Jeroen Meus is peter van het Rondoufonds. Hiermee wilt hij de – voor velen onbekende – ziekte van Duchenne onder de aandacht brengen. “Het is een slepende aandoening waarvoor we snel een oplossing moeten vinden. Het initiatief van de familie Rondou verdient alle respect omdat het bewijst dat je niet groot moet zijn om het verschil te maken”, aldus de bekende televisiekok.

Het Rondoufonds voor Duchenneonderzoek werd opgericht door de familie Rondou voor hun zoontje en steunt het onderzoekswerk van de KU Leuven. Het onderzoek naar de ziekte van Duchenne is in een cruciaal stadium en elke vooruitgang van dit wetenschappelijk onderzoek is afhankelijk van de beschikbare fondsen. Recente experimenten zijn zo hoopgevend dat de eerste klinische tests met een groep Duchenne patiëntjes heeft plaats gevonden in Gasthuisberg Leuven. Eindelijk gloort er perspectief. Als er voldoende geld is, tenminste. Het Rondoufonds voor Duchenneonderzoek organiseert jaarlijks tal van activiteiten om geld in te zamelen voor het onderzoek aan het UZ Leuven te steunen. Met de Falcon-actie hoopt Jeroen Meus opnieuw een mooi bedrag in te zamelen voor het Fonds.

Ziekte van Duchenne

Duchenne spierdystrofie is een zeer ernstige, erfelijke ziekte bij jongens waarbij de spieren langzaam maar zeker worden afgebroken. De eerste symptomen zoals evenwichtsproblemen, vallen door de benen en moeilijk rennen verschijnen meestal al op kleuterleeftijd. De meeste kinderen kunnen op 10 à 12 jarige leeftijd niet meer stappen doordat de spieren steeds zwakker worden en afsterven. Het is een progressieve ziekte die jammer genoeg nog altijd fataal is. Onderzoek kan en moet daar iets aan veranderen!

Win een gesigneerde Falcon

Win een unieke Falcon 1092 Deluxe kookfornuis, vuurvast gesigneerd door Jeroen Meus. Toon je warme hart en steun het Rondoufonds, samen met Jeroen en Falcon. Hoe? Door simpelweg (t.e.m. 31/03/2014) een SMS t.w.v. € 2 te sturen naar 6607 met de tekst FALCON. Waarom? De wereld wordt er een beetje beter van en wie weet kook je straks op een uniek Falcon 1092 Deluxe kookfornuis, gesigneerd door de chef.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel