LEUVEN: Heel wat drugs gevonden tijdens weekendactie in Leuven

Tijdens een grootschalige politieactie op vrijdagavond in het uitgaanscentrum in Leuven werden verschillende personen betrapt met drugs op zak op aangeven van drughond Joy. Ook enkele bestuurders met een glas teveel op liepen tegen de lamp. De massale politieaanwezigheid zorgde er echter mee voor dat het een zeer rustige nacht bleef zonder incidenten.

27 politiemensen van politie Leuven, de spoorwegpolitie en de federale politie werden vrijdagavond- en nacht ingezet tijdens een grootschalige politie-actie in de binnenstad, met als doel de veiligheid in het centrum te verhogen en de overlast te beperken. Ook drughond Joy en zijn baasje waren weer present. Er werden zowel voetpatrouilles gehouden, als verkeerscontroles en gerichte acties aan het station van Leuven.  

Tijdens voetpatrouilles werd gedurende de ganse nacht bij verscheidene personen drugs aangetroffen, dit op aangeven van drughond Joy die hun kledij en bagage besnuffelde. Twaalf meerderjarigen en vier minderjarigen kregen een proces-verbaal voor drugsbezit. Het ging voornamelijk om cannabis en een kleine hoeveelheid XTC. Drie personen kregen een gas-PV voor wilplassen. Twee Nederlanders zullen hun trip naar België nog lang herinneren, want zij kregen daar bovenop nog een proces-verbaal voor openbare zedenschennis omdat ze open en bloot op de Grote Markt urineerden voor het oog van een heel publiek. Een persoon was zo dronken dat hij een gevaar vormde voor zichzelf, hij mocht zijn roes uitslapen in de cel.

Daarnaast werden alle passagiers van de laatste treinen die in Leuven aankwamen en de eerste treinen uit Leuven gecontroleerd. In het verleden werden zo al meermaals illegale personen gevat. Deze keer bleek iedereen die gecontroleerd werd te beschikken over geldige documenten.

Tijdens verkeerscontroles op de Ring en in de Donkerstraat werden 26 wagens gecontroleerd. Drughond Joy reageerde bij een wagen, deze werd doorzocht, maar er werd geen drugs gevonden. Van de 26 bestuurders die moesten blazen bliezen er twee positief. Ook twee andere bestuurders die in de loop van de avond gecontroleerd werden in het centrum, bliezen positief. Een van deze bestuurders kreeg bovendien nog wat extra processen-verbaal omdat hij geen rijbewijs had en zijn wagen niet gekeurd was. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel