Leuven heeft zijn eigen Mikkeller Running Club

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Overal ter wereld komen geïnteresseerden in Mikkeller bieren en (afstands)lopen eens per maand samen om na een gezamenlijk loopje te genieten van een lekker biertje. Zo zijn er ondertussen al meer dan 70 ‘chapters’ van de Mikkeller Running Club (MRC) actief op elk continent van de wereld. Een blinde vlek op de kaart was België, maar daar is nu – in Leuven! – verandering in gekomen.

Het eerste Belgische chapter in niet toevallig in Leuven: the place to beer! Vanaf vrijdag 15 april en dan telkens de derde vrijdag van elke maand is het verzamelen geblazen voor iedereen die eerst in groep rustig wil lopen om nadien gezamenlijk te genieten van een Mikkeller Running Club biertje.
Place to be(er) : De Spuye, Tervuursevest 101, 3001 Heverlee. Het universitair sportcentrum gelegen aan de Leuvense ring. Startuur : 19 uur.

Mikkeller Running Club  werd opgericht door Mikkel Borg Bjergsø. In 2006 was hij nog een wiskunde- en wetenschappenleraar die begon te experimenteren met hop, mout en gist in zijn keuken in Kopenhagen. Vandaag exporteert hij zijn bier naar 40 verschillende landen en wordt hij internationaal erkend als een van de meest innovatieve en uitdagende brouwers in de wereld.
Jaarlijks brengt hij ongeveer 120 verschillende bieren op de markt. Deze bedenkt hij nog steeds in zijn keuken, maar de productie gebeurt vooral bij De Proefbrouwerij in Lochristi (BE), of hij gaat ter plaatse brouwen bij de beste microbrouwerijen van de hele wereld.
Mikkeller brouwt bier dat uitdaagt en mensen raakt, door de best mogelijke ingrediënten te gebruiken en met gepassioneerde en getalenteerde mensen te werken, zowel binnen als buiten de bierwereld. Zo staat de kunstenaar Keith Shore in voor de vormgeving van de etiketten.
Meer info op www.mikkeller.dk

De website en facebook pagina van MRC Leuven staan online.
Ga gerust eens kijken: http://mikkellerrunningclub.dk/chapters/leuven/

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans