LEUVEN: Haachtse Loop blijft groen parcours trouw

Op zondag 17 augustus organiseert jeugdvereniging Joac voor de achtste keer de Haachtse Loop. Na de geslaagde editie van vorig jaar kiest de organisatie opnieuw voor de groene rand rond Haacht.

“Na zes keer in en rond het centrum van Haacht te hebben gelopen, kozen we vorig jaar voor het groen en een parcours dat voor twee derde over onverharde wegen loopt. We kenden een record aantal deelnemers en kregen heel wat positieve reacties”, vertelt Pieter Florentie, die samen met enkele andere oud-leiders van Joac de Loop organiseert. “Wanneer we de voorbije weken gingen reclame maken op andere lopen in de omgeving, vroegen veel lopers of we opnieuw voor het groene parcours kiezen. We konden hen gerust stellen.”

De Haachtse Loop vertrekt en komt aan op het Scharent. Een ronde is exact vijf kilometer lang en loopt onder meer door het prachtige natuurgebied langs de Antitankgracht en de Zomerdijk. “Het bladerdek zorgt bij heet weer voor de nodige schaduw”, gaat Maarten Vermeiren verder. “We hebben drie wedstrijden: vijf, tien en vijftien kilometer. Verder organiseren we ook terug onze Run for Fun-jogging. Dit is een loop van eveneens vijf kilometer, maar zonder klassement. Deze jogging richt zich naar de vele start-to-runners en recreatieve lopers die wat afgeschrikt worden door het competitie-element. Er zal ook iemand voorlopen aan 10 km/u waar zij die willen kunnen bij blijven.”

Voor de jongste lopers organiseert Joac drie kinderlopen. “Een 400 meter voor kinderen tot en met het tweede leerjaar, een 800 meter voor kinderen tot en met het vierde leerjaar en een 1200 meter voor kinderen tot en met het zesde leerjaar”, aldus Florentie. “De kinderlopen vertrekken aan het voetbalterrein van KVC Haacht aan het Hoogveld. De inschrijvingen vinden ook plaats in de kantine daar.”

Alle info over de Haachtse loop vind je op www.haachtseloop.be. Deelname kost vier euro in voorinschrijving en vijf euro de dag zelf. Kinderen betalen twee euro en kunnen enkel de dag zelf inschrijven. Voor elke deelnemer is er een gratis bord pasta en sportdrank voorzien bij aankomst.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel