LEUVEN: Grote politiecontrole tijdens eerste nacht Kerstvakantie

Tijdens een grootschalige politiecontrole vrijdagnacht in het uitgaanscentrum controleerden inspecteurs in burger en uniform tientallen personen die betrokken waren bij vechtpartijtjes, die rondhingen op hangplaatsen waar regelmatig overlast wordt veroorzaakt of die in het uitgaanscentrum schijnbaar doelloos rondslenterden. Deze opvallende politieaanwezigheid heeft tot doel het uitgaan in Leuven veiliger te maken en personen die er enkel op uit zijn problemen te verzaken door vechtpartijen uit te lokken, gauwdiefstallen te plegen of drugs te verhandelen, een duidelijk signaal te geven dat ze in Leuven niet welkom zijn. Bij de gecontroleerde personen waren trouwens ook dit keer weer heel wat mensen die gekend zijn bij de politie. Ook aan verkeersoverlast werd aandacht besteed. Een overzicht.

-Een van de locaties die bezoek kreeg van de politie waren de Dijleterrassen in de Brouwersstraat. Daar hing een groepje van een tiental jongeren rond. Ook op de trappen van de St-Pieterskerk werden enkele jongeren gecontroleerd. Een 20-jarige werd er aangetroffen met een kleine hoeveelheid drugs op zak. In de Naamsestraat werd een 17-jarige betrapt met een gebruikshoeveelheid drugs bij zich.

-Drie minderjarigen die er van verdacht worden iemand te hebben willen bestelen, werden opgepakt en overgebracht naar het commissariaat. Dit trio was even daarvoor al gecontroleerd door de patrouilles, toen ze betrokken waren in een schermutseling in de Naamsestraat. Bij één van hen werd een gebruikshoeveelheid softdrugs aangetroffen. De jongeman verzette zich tijdens de politiecontrole en werd tenslotte geboeid. De ouders van het drietal werden gecontacteerd.

-De patrouilles kwamen tussen bij verschillende vechtpartijen. Drie personen kregen een PV voor slagen en verwondingen.

-Een 15-jarige die door zijn vader stond opgegeven als vermist, werd aangetroffen.

-Vier personen die na middernacht alcohol consumeerden op de openbare weg, kregen een GAS –pv. Het ging om twee 17- en twee 18-jarigen die zich een fles sterke drank hadden aangeschaft.

-Ook 4 wildplassers kregen een GAS-pv. Eén van hen was een 24-jarige die werd betrapt toen hij urineerde tegen de deur van een restaurant in de Parijsstraat. Toen hij werd geïnterpelleerd door de politie kwam zijn even oude vriend zich moeien. Uiteindelijk belandden beide dronken mannen in de cel.

Een 19-jarige uit Overijse die werd opgemerkt toen hij in de St-Barbarastraat tegen enkele geparkeerde fietsen wilde urineren, werd opgepakt toen hij weigerde zich bekend te maken en agressief werd tegen de politie. De dronken man werd geboeid overgebracht naar het commissariaat waar hij zijn roes mocht uitslapen. In totaal werden tijdens deze controlenacht 6 mensen die dronken waren bestuurlijk aangehouden en enkele uren te slapen gelegd in de politiecel.

-De verkeersploegen verbaliseerden meer dan 100 foutparkeerders. 9 bestuurders werden aan kant gezet voor een ademtest alcohol of een drugstest. Daarvan waren er 7 negatief. Eén bestuurder had tussen 0,5 en 0,8 promille alcohol in het lichaam. De tweede bestuurder testte positief. Hij werd onderschept op het Martelarenplein toen hij door een verboden richting reed. De jonge bestuurder moest zijn rijbewijs in opdracht van het parket ter plaatse inleveren voor 15 dagen. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel