LEUVEN: Grootschalige alcoholcontrole op twee locaties

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag voerde de politie van Leuven een grootschalige alcoholcontrole uit op twee plaatsen in Leuven. Gelijktijdig werden flitscontroles gehouden en werd er gecontroleerd op foutparkeerders. Naast 22 politieagenten werd ook Joy, de drugshond van politie Leuven samen met zijn baasje ingezet voor controles van voertuigen.

In totaal moesten 698 bestuurders een ademtest afleggen, op de Diestsevest of op de Aarschotsesteenweg. Zeven bestuurders bliezen alarm, acht positief. Geen van de bestuurders moest zijn rijbewijs inleveren voor 15 dagen. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal omwille van een vervallen keuring, twee anders wagens werden in beslag genomen omdat ze niet verzekerd waren. De drugshond controleerde negen voertuigen, maar deze waren allemaal negatief. Er werd geen drugs aangetroffen.

In de Minckelerstraat werd de snelheid van 534 voertuigen gecontroleerd. 37 bestuurders reden te snel, de snelste reed 59 km/uur in de zone 30. Op de Aarschotsesteenweg werd nadien nog de snelheid gemeten van 454 voertuigen. Op deze plaats, waar maximum 50 km/uur gereden mag worden, waren 45 overtreders. Een laagvlieger haalde maar liefst 89 km/uur. Ook het wildparkeren rond het stadion van OHL werd gecontroleerd. 51 bestuurders kregen een bonnetje, twee voertuigen moesten getakeld worden.

Ook buiten de alcoholcontrole werden dit weekend verscheidene bestuurders aan de kant gezet met een glas teveel op. Zondagochtend even na middernacht liet een bestuurder zich opmerken omdat zeer moeizaam vanuit de Zeelstraat achteruit de Naamsestraat opdraaide, om daarna vervolgens aan hoge snelheid en met gebruik van de vier richtingaanwijzers de Naamsestraat opreed. Nadien sloeg hij af richting het Hogeschoolplein, waarbij hij verscheidene keren de boordsteen raakte. De 33-jarige man uit Leuven werd aan de kant gezet. Hij legde een positieve ademtest af. De parketmagistraat trok het rijbewijs van de man voor 15 dagen in.

Zondagochtend omstreeks 1 uur werd een 26-jarige man uit Overijse in de Hendrik Consciencestraat in Leuven aan de kant gezet nadat hij verschillende keren over het voetpad reed en zijn wagen daarbij meermaals stil viel. De man legde een positieve ademtest af. De parketmagistraat trok het rijbewijs van de man voor 15 dagen in.

Zondagochtend rond 4.30 uur raakte een passagier van een wagen licht gewond toen er een andere wagen achter inreed op diegene waar hij in zat. De bestuurder van de eerste wagen reed op de Naamsestraat richting het centrum van Leuven. Onderweg stopte hij om iemand te laten uitstappen. Een wagen die achter hem reed, reed er achter op in. Beide bestuurders, een 28-jarige uit Leuven en een 25-jarige uit Bertem, bliezen alarm. De passagier die bij de 28-jarige zat, een 26-jarige jongeman uit Kortenberg, raakte licht gewond. Hij ging zelf een dokter raadplegen. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel