LEUVEN: GROEP T ontvangt vandaag 50 Chinese studenten

Vandaag ontvangt GROEP T – Internationale Engineering School – KU Leuven 50 bachelor- en masterstudenten van de Chongqing University uit China.  Zij komen kennismaken met de internationale ingenieursprogramma’s. Velen onder hen overwegen om volgend academiejaar in Leuven te studeren.

Chongqing University is een topuniversiteit in één van de snelst groeiende economische en technologische metropolen in Zuidwest China.  De universiteit telt niet minder dan 50.000 studenten verspreid over 30 colleges en 3 campussen.  Ze geniet wereldfaam op het gebied van engineering.  Verschillende departementen zijn overigens betrokken bij de ontwikkeling van de Chinese ruimtevaartprogramma’s.

Partners sinds 2007

GROEP T en Chongqing University zijn al sinds 2007 partners.  In 2012 arriveerden de eerste studenten uit Chongqing in Leuven in het kader van het Joint Engineering Program. GROEP T-Internationale Engineering School – KU Leuven is de enige plaats waar je de volledige ingenieursopleiding ook in het Engels kunt volgen.  Dit maakt deze campus erg aantrekkelijk voor buitenlandse studenten die inmiddels al meer dan 20 % van de studentenpopulatie uitmaken.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel