LEUVEN: Geslaagde tweede festivaldag op Marktrock dankzij Gorki en Praga Khan

Zoals werd verwacht, hebben Gorki en Praga Khan van de tweede festivaldag van Marktrock een succes gemaakt. Het blijft maar de vraag of Paul De Leeuw hetzelfde kan doen op deze donkergrijze natte zondagavond.

Joepie! Dat woord nam Gentenaar Luc De Vos gisteren geregeld in de mond tijdens het optreden van Gorki op de Oude Markt. Een geslaagd optreden overigens waarin Gorki de klassiekers bracht met behulp van enkele gasten waaronder Helmut Lotti. Leuk zonder meer, maar Gorki schitterde vooral als zichzelf. De groep zorgde meteen ook voor het eerste echte hoogtepunt op Marktrock. Een goed gevulde Oude Markt zong enthousiast de hit ‘Mia’ mee. Dan toch kippenvel op deze editie van Marktrock. Later op de avond speelde ook Praga Khan een set die door heel wat aanwezigen werd gesmaakt terwijl DJ Droppie als een volleerd ceremoniemeester het De Layensplein in brand stak met aanstekelijke deuntjes. Alle kritiek ten spijt, dag 2 van Marktrock was een succes en zowaar een fijne beleving met dank aan Gorki en Praga Khan.

Of Paul de Leeuw vanavond hetzelfde gevoel zal kunnen overbrengen blijft maar de vraag want de weergoden zijn Marktrock op de derde festivaldag niet bijzonder goed gezind. Na een donkergrijze natte dag wacht er de bezoekers een donkere natte nacht. Ongetwijfeld zal het slechte weer heel wat mensen in hun zetel houden vanavond. Na Paul De Leeuw wacht er de festivalbezoekers nog een DJ-set van ‘We can’t dance sir’.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel