LEUVEN: Gerechtelijk onderzoek na bommelding Sportoase

De politie heeft een gerechtelijk onderzoek opgestart naar aanleiding van de bomdreiging vrijdagavond in Sportoase. Even na 21 uur werd de Sportoase ontruimd nadat een zwemredder een briefje had gevonden dat deed vermoeden dat er een bom zou ontploffen. Na een doorzoeking met explosievenhond, bleek het om een valse melding te gaan. Het alarm werd even na middernacht weer opgeheven.

Op het briefje dat door de zwemredder werd gevonden stond te lezen ‘BOEM 22.00’. De redder gaf het briefje aan de manager die op zijn beurt de politie verwittigde. Op het eerste zicht konden geen verdachte pakketten worden aangetroffen, maar omdat in het complex tientallen kastjes aanwezig zijn die niet konden geopend worden, werd het zekere voor het onzekere genomen en beslist het gebouw te ontruimen. Op dat ogenblik waren nog een 250 bezoekers in het gebouw aanwezig. De ontruiming verliep zonder paniek. Ook de toegangen naar de ondergrondse parking werden afgesloten voor het publiek.

Er werd beroep gedaan op een explosievenhond om het gebouw te doorzoeken. Even na middernacht kwam het bericht dat de doorzoeking van het gebouw geen verdachte zaken had opgeleverd en werd het alarm afgeblazen.

De politie heeft pv opgesteld en er loopt een onderzoek. Daarvoor wordt onder meer een beroep gedaan op het technisch labo voor een sporenonderzoek en op beelden van de bewakingscamera’s van de Sportoase.

Enkele weken terug werd tijdens een wedstrijd van de Leuvense basketploeg ook al overgegaan tot een evacuatie. Toen was bij de brandweer een alarmmelding binnen gekomen. Na controle bleek het om een loos brandalarm te gaan en kon de basketwedstrijd worden hervat.

Bron: Politie Leuven 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel