LEUVEN: Gemeenschapswachten delen dank u-lolly’s uit

Vanaf vandaag gaan de gemeenschapswachten dagelijks op pad met een zak ‘dank u-lolly’s’ om je te bedanken voor je positieve gedrag. Ze doen dat in het kader van de respectcampagne ‘Dank u Leuven’.

Optreden tegen overlast hoeft niet altijd op een negatieve manier te gebeuren. Heel wat stadsdiensten doen preventieve inspanningen. Ze informeren burgers, organiseren sensibiliseringscampagnes, bemiddelen … Een van die stadsdiensten is de gemeenschapswacht. Die gaat dagelijks de straten op om overlast en onveilige situaties te registreren. Maar, de komende weken zetten de gemeenschapswachten een andere bril op: ze gaan op zoek naar positief gedrag. Ze letten daarbij in de eerste plaats op thema’s die vaak gepaard gaan met ergernissen: geen zwerfvuil of hondenpoep achterlaten, je fiets correct stallen, hoffelijk zijn op de bus, geen kauwgom op de grond gooien … Ze delen complimentjes en dank u-lolly’s uit.

Miran Scheers, afdelingshoofd preventie en veiligheid: “De actie kadert in de respectcampagne ‘Dank u Leuven’ waarbij de stad inwoners en bezoekers aanmoedigt om positief gedrag te stellen. In plaats van ons vingertje in de lucht te steken, willen we mensen die het goede voorbeeld geven bedanken voor hun bijdrage aan een leefbare en veilige stad.”

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel