LEUVEN: Geflitst aan 126 km/uur op Vaartdijk

Tijdens een grootschalige verkeerscontrole zaterdagavond en –nacht moesten 581 bestuurders een alcoholtest afleggen. 10 van hen hadden te veel gedronken. Daarvan moesten er 2 onmiddellijk hun rijbewijs voor 15 dagen inleveren. Ook het anoniem flitsvoertuig werd ingezet. Van de 1.152 gecontroleerde bestuurders reden er 72 te snel. De snelste laagvlieger werd betrapt op de Vaartdijk in Wijgmaal met een snelheid van 126 km/u in plaats van de maximaal toegelaten 50 km/u.

De politie zette tijdens de verkeersactie, die startte om 18 uur ’s avonds, 20 personeelsleden en drughond Joy in. De alcoholcontroles vonden plaats op de Meerdaalboslaan tijdens het eerste deel van de avond, en op de Aarschotsesteenweg tussen 23 uur en 2 uur.

Op de Meerdaalboslaan hadden 5 bestuurders te veel gedronken: 3 van hen testten Alert (tussen 0,5 en 0,8 promille alcohol), 2 bestuurders testten Positief (meer dan 0,8 promille). Eén bestuurder reed rond zonder rijbewijs. Zijn rijbewijs was ingetrokken naar aanleiding van eerdere feiten. De periode van verval was weliswaar verstreken, maar de man had de testen die hem door de rechter waren opgelegd om zijn rijbewijs opnieuw te krijgen, nog niet afgelegd. Hij zal het opnieuw aan de rechter moeten gaan uitleggen.

Op de Aarschotsesteenweg testte 1 bestuurder alert, 4 anderen legden een positieve ademtest af. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs ter plaatse ingetrokken voor 15 dagen. Eén van hen was een bestuurder die bij het zien van de controlepost rechtsomkeer maakte en er tegen hoge snelheid vandoor ging. Na een achtervolging door enkele motorrijders, kon de man in Rotselaar aan kant worden gezet. Hij legde een negatieve ademtest af, maar bleek positief te testen voor drugs. Ook 4 andere bestuurders die rechtsomkeer maakten, werden door de motorrijders alsnog aan kant gezet. Eén dronken passagier van een gecontroleerd voertuig, die de agenten lastig viel en geen gehoor gaf aan hun vraag hiermee te stoppen, werd opgepakt en opgesloten in de politiecel. Een bestuurder wiens schouwing vervallen was, werd geverbaliseerd.

Drughond Joy controleerde 17 wagens op zoek naar illegale roesmiddelen. In geen enkele auto werden drugs aangetroffen.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel