LEUVEN: Geen Michelinster voor huiscolumnist Kwinten De Paepe

Onze culinaire huiscolumnist Kwinten De Paepe heeft van de befaamde Michelingids geen ster gekregen voor zijn restaurant Trente in de Muntstraat. Maar daar zit De Paepe niet mee in zijn maag. “Ik doe elke dag mijn best voor de klanten, niet voor de Michelingids”, klinkt het. En terecht.

De nieuwe Michelingids heeft geen culinaire ster opgeleverd voor onze huiscolumnist Kwinten De Paepe. De Paepe, enkele jaren terug uitgeroepen tot Jonge Chef van het Jaar, is naar eigen zeggen niet teleurgesteld. “Toegegeven, als chef wil je natuurlijk een ster maar dat mag niet je enige doel zijn. Ik werk elke dag hard in Trente voor de klanten. Zij moeten tevreden zijn met de gerechten die ze op hun bord geserveerd krijgen. Als die ster van Michelin er ooit komt…graag. In de gault Millau kreeg Trente 15 mutsjes. Dat is ook al heel mooi.” 

In de Leuvense culinaire wereld overigens geen verandering wat de Michelingids betreft. Zowel Arenberg als Couvert Couvert behouden hun ster. Voor Jeroen Meus (Luzine) alweer hetzelfde verhaal als vorig jaar: geen ster. Naar eigen zeggen had hij ook geen culinaire bekroning van Michelin verwacht.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel