LEUVEN: Formula Group T sluit zomer af onder zuiderse zon

Formula Group T, het team van studenten van de KU Leuven die elk jaar een kleine elektrische Formule 1-wagen bouwen om daarmee deel te nemen aan de Formula Student competitie, zijn aangekomen op hun laatste wedstrijd van het seizoen. Deze keer gaat de wedstrijd door in Barcelona op het Formule 1-circuit van Catalunya.

Formula Group T ging deze zomer al naar Silverstone in Engeland en Hockenheim in Duitsland. Daar namen ze het met hun elektrische wagen ‘June’ op tegen tal van andere universiteiten. De komende dagen zal June opnieuw strijden tegen wagens van over de hele wereld. Formula Group T hoopt de stijgende lijn van hun resultaten deze zomer verder te zetten.

De afgelopen weken is er heel intensief gewerkt om June verder te optimaliseren. Zowel de ophanging als de elektrische aandrijflijn kenden enkele aanpassingen om opnieuw beter te presteren dan de vorige wedstrijden. Teamleider Bram op’t Roodt: “De komende dagen zal Formula Group T eerst het businessplan voorstellen en ook de kost en het design van de wagen verdedigen voor een jury. Dit zijn de zogenaamde statische events die reeds zorgen voor een derde van de eindscore. Zaterdag en zondag volgen de dynamische events waarbij de wagen verschillende keren het circuit op gaat. Hieronder vallen dan events zoals acceleratie, waarbij de wagen 75m in een rechte lijn zo snel mogelijk aflegt, sprint, waarbij men zo snel mogelijk één kilometer moet afleggen op een heel bochtig parcours, maar ook een 22km lange endurance en andere.”

De wedstrijd in Barcelona is de verste wedstrijd waaraan Formula Group T al deelgenomen heeft, wat het ook op logistiek vlak een uitdaging maakte. Teamleider Bram op’t Roodt: “Om al ons materiaal in Spanje te krijgen, is onze trailer 21 uur onderweg geweest. Gelukkig kregen we voor tijdens de wedstrijden nog extra wagens ter beschikking gesteld van één van onze belangrijkste partners. Zo zie je maar hoe belangrijk die partners zijn. Een heel jaar lang helpen ze ons waar ze kunnen. Het is dan ook meer dan logisch dat twee op de drie studenten die afstuderen na Formula Group T bij één van onze partners aan de slag gaan.”

Formula Group T volgen? Via hun website www.formulagroupt.be of via hun facebookpagina www.facebook.com/formulagroupt

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel