LEUVEN: FORMULA GROUP T naar wereldkampioenschap in Hockenheim

De 22 studenten van Formula Group T, het elektrische raceteam van KU Leuven, vertrekken naar hun tweede wedstrijd van het Formula Student seizoen. Met June, de derde zelfgebouwde elektrische wagen van Formula Group T, hopen ze hoge toppen te scheren op het gerenommeerde F1-circuit van Hockenheim.

De wedstrijd in Duitsland wordt gezien als het wereldkampioenschap van de Formula Student Competitie, de grootste studentencompetitie ter wereld. Teamleider Bram op’t Roodt licht toe: “Het event in Duitsland wordt door zowat alle teams aanzien als het wereldkampioenschap, ook al is dat niet officieel zo. De wereldranking wordt steeds bepaald door rekening te houden met alle events waaraan het team deelneemt. Op die manier hebben teams die deelnemen aan slechts enkele events nog steeds de kans om hogerop te raken in de ranking. De wedstrijd in Duitsland wordt gezien als wereldkampioenschap omdat dat de moeilijkste is om voor te kwalificeren. Formula Group T is één van de slechts 40 elektrische teams die geselecteerd zijn. Door deze kwalificatie is er in Duitsland een hoge concentratie aan topteams, wat het leuk maakt om daarvan deel uit te mogen maken.”

De Formula Student competitie is niet zomaar een racecompetitie, maar een echte ingenieursstrijd. Het rijden is uiteraard belangrijk, maar ook de beoordeling van de wagen op vlak van kost en design maken een groot deel uit van de eindscore van het team. Ook het businessplan van het team wordt gequoteerd door een vakkundige jury. Voor deze events hopen de studenten de lijn door te trekken van Silverstone. Ze behaalden daar een 10e plaats met hun businessplan en zetten dit traject graag verder in Hockenheim.

De komende dagen zullen de studenten June door scrutineering loodsen om daarna, op 1 augustus, aan de eerste dynamische proeven te beginnen. De dagen daarna volgen de andere dynamische proeven. Alle dynamische events kunnen live gevolgd worden via de livestream van de competitie op https://www.formulastudent.tv/en/events/formula-student-germany-2014. De wedstrijd eindigt op 3 augustus. De laatste wedstrijd waaraan Formula Group T deelneemt, is eind augustus in Spanje. Je kan Formula Group T tijdens het event volgen via hun website www.formulagroupt.be of op facebook www.facebook.com/formulagroupt.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel