LEUVEN: Feest in de stad op 29ste editie De Langste Dag

Op zaterdag 21 juni vindt in het centrum van Leuven de 29ste editie van De Langste Dag plaats. Met dat evenement, dat ondertussen is uitgegroeid tot een van de grootste stadsbraderieën van Vlaanderen, belooft het weer gezellig druk te worden in Leuven.

Straattheater, een grote autoshow, kraampjes voor de winkels, een artisanale markt, een kappersdorp, een wedstrijd voor jongeren met een pak leuke prijzen … en dat allemaal in het verkeersvrije centrum van de stad. Een ding is duidelijk: op 21 juni moet je gewoon naar Leuven komen.

“De Langste Dag is de ideale kans om het nuttige (winkelen) te combineren met het aangename (feest op straat). Zo zullen bezoekers op 21 juni onder andere kunnen kennismaken met Het Mobiele Naaiatelier, de Kleinste Cocktailbar ter Wereld, een Ganzenfanfare (met echte ganzen uit Toulouse!), De Verschrikkelijke Sneeuwman en The Rolling Amazones. Let wel, dit is slechts een kleine selectie uit het ruime aanbod van straatartiesten dat in 11 straten en pleinen te bewonderen zal zijn”, zegt Marc Van de Velde van Leuven Handelt!

Voeg daarbij nog het Kappersdorp op de Oude Markt waarvan de opbrengst naar Kom op Tegen Kanker gaat, de grote autoshow van de Leuvense garages op het Margarethaplein, de artisanale markt op het Martelarenplein en de brocante her en der en u begrijpt waarom deze Langste Dag elk jaar opnieuw vele tienduizenden bezoekers naar het centrum van Leuven brengt.

Ook niet te vergeten is de wedstrijd voor jongeren onder 14 jaar waarmee ze onder meer een weekend in Disneyland Parijs kunnen winnen, of 3 fietsen, of boekenbonnen. En voor wie met de auto komt: in drie parkings (Minckelers, Philipssite en Parking Station) kost parkeren op die dag slechts 1 euro per uur.

En een dag later is het weer feest, dit keer in Heverlee. Dan organiseert Handelaarsverbond Heverlee zijn jaarlijkse braderie/feestmarkt. Afspraak op en rond de Naamsesteenweg vanaf 9u.

De Langste Dag, een organisatie van Leuven Handelt!, vindt plaats op 21 juni van 10u tot 19u. Meer informatie opwww.leuvenhandelt.be. In Heverlee vindt de braderie plaats op 22 juni vanaf 9 uur.


Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel